Žaliavalgis avietinis tortas

Avietinis žaliavalgis tortas

Ar kas gali būti geriau karštą dieną už gaivų tortą su riešutais ir datulėmis, bei storu aviečių sluoksniu? Na, nebent ledai arba geras smūtis.

Kuo šis tortas ypatingas? Gaivus ir šaltas. Sakydama šaltas, turiu omenyje jog jis yra šaldytas, ir jį mes laikysime šaldymo kameroje. Teisingai išgirdote, jis bus TOKS šaltas ir gaivus, jog atgaivins net karščiausią dieną. Be tobulo cheesecake’o skonio jis dar ir išsilaikys nesugedęs ilgiau nei įprastas tortas ar pyragas.

Du torto sluoksnius gaminau iš riešutų ir datulių, kuriuos šviežut šviežutėlius perku sveikų ir natūralių produltų parduotuvėje TIKRA. Žaliavalgiuose tortuose šie ingredientai dominuoja, nes iš riešutų lengva padaryti sveiką ir skanų pagrindą, o datulės suteikia saldumo, gerai sulipina ingredientus

Ingredientai

Pagrindui:

  • 2/3 puodelio pekano riešutų;
  • 1/3 puodelio graikinių riešutų;
  • 10 datulių;
  • 1/4 puodelio kokoso drožlių;
  • Žiupsnis druskos.

Viduriniam sluoksniui:

  • 2 puodeliai anakardžių;
  • 1/3 puodelio medaus;
  • 1/2 skardinės kokosų kremo (riebaus);
  • 3 v. š. kokosų aliejaus;
  • 2 v. š. citrinų sulčių;
  • Žiupsnis druskos;
  • 4 v. š. kokosų drožlių.

Viršutiniam sluoksniui:

  • 2 puodeliai šaldytų aviečių;
  • 3 v. š. medaus.

Gaminimo eiga

  1. Anakardžius užpilame verdančiu vandeniu, uždengiame ir palaikome 1.5 valandos. Išmirkusius riešutus nusausiname.
  2. 18 cm torto formos dugną patiesiame kepimo popieriumi, kraštus lengvai patepame kokosų aliejumi.
  3. Į blenderį suberiame pekanus, graikinius riešutus, kokosų drožles, juos susmulkiname. Sudedame datules, įberiame druskos ir smulkiname tol, kol gausime klampią masę. Ja išklojame torto formos dugną, išlyginame paviršių.
  4. Į blenderį suberiame anakardžius ir susmulkiname. Sudedame likusius ingredientus ir malame tol, kol gausime vientisą masę. Paragaujame, ar Jūsų skoniui nieko netrūksta (rūgšties, medaus, druskos?) Turinį dedame į torto formą ir išlyginame paviršių.
  5. Blenderyje susmulkiname avietes su medumi. Formuojame viršutinį sluoksnį, išlyginame paviršių. Torto formą uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą stingti 4-6 valandoms, arba pernakt.
  6. Prieš patiekdami šį tortą, jį palaikome kambario temperatūroje apie 15-20 minučių, kol šiek tiek atšils ir lengvai pjausis. Likučius laikome šaldiklyje net iki 2 savaičių.

Matuojuo puodeliais. 1 puodelis = 220 ml.

Avietinis pyragas su riešutais ir datulėmis

Pasirinkę gaminti šį tortą tikrai nesuklysit. Jis nėra pernelyg saldus, turi lengvos rūgštelės, malonų riešutų aromatą. Itin svarbu rinktis kokybiškus riešutus, na o juos, kaip jau minėjau, rasite parduotuvėse ”TIKRA”.

Kokybiškas maistas dabar madingas, nes kuo toliau, tuo labiau žmonės ima rūpintis savo sveikata, grožiu, ir ypač tuo, ką valgo. Šiose parduotuvėse rasite ne tik riešutų, bet ir begales kitų sveikų produktų, o skirtumą pajusite vos tik jų paragavę 🙂

Beje, dar vienu žaliavalgio torto receptu dalinausi visai neseniai, jį rasti galite čia.

O šį torčiuką puošiam avietėmis, gėlėmis arba įvairiais žalumynais.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su TIKRA.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*