Gaivūs braškių ir bananų ledai

Braškiniai ledai su bananais

Taip jau atsitiko, jog turėjau visą dėžę braškių, tad dalį jų reikėjo užšaldyti. O ką geriausia daryti iš šaldytų braškių? Žinoma, kad ledus! 🙂

Šie vos 3 ingredientų ledai yra mano favoritai. Sveiki, be pridėtinio cukraus, gaivūs. Dievinu juos valgyti tiesiog su šaukštu iš dubenėlio, o jeigu gera nuotaika- labai gražiai juos papuošiu įvairiais skanukais iš gėrio, kurį kaupiu spintelėse 🙂

Ingredientai

  • 1 šaldytas bananas;
  • 1 puodelis šaldytų braškių;
  • 1/4 augalinio pieno arba graikiško jogurto.

Gaminimo eiga

  1. Šaldytas braškes ir bananą (jį šaldant supjaustau griežinėliais) suberiame į maisto smulkintuvą. Įpilame šiek tiek augalinio pieno arba jogurto, ir viską susmulkiname iki vientisos masės.
  2. Dedame į dubenėlius arba stiklines, puošiame norimais pagardais, šviežiomis uogomis ar vaisiais.

Šie ledai yra vienas tų receptų, kuriems nereikia daug ingredientų. Puošiau bananais, braškėmis, smulkintomis šaltyje džiovintomis braškėmis, kokosų drožlėmis ir bičių pikiu.

Bananus rekomenduoju šaldyti patiems, neieškoti jau šaldytų parduotuvėse. Vos tik pastebite, jog bananai ima gesti arba suprantate, jog tikrai visų bananų suvalgyti nespėsite, drąsiai šaldykite.

Bananus supjaustykite griežinėliais, dėkite ant medinės lentelės arba kepimo skardos, ir palikite šaldiklyje pusvalandžiui. Tada viską suberkite į sandarius maišelius ir laikykite šaldiklyje tol, kol jų prireiks 🙂

Vaisius ir uogas visada šaldau išskirsčiusi ant lygaus paviršiaus, taip jie gražiai sušąla atskirai, nesulimpa gumulais. Viską sumesti tiesiog į maišelį yra pats blogiausias šaldymo sprendimas.

Na o čia įkeliu patį gaminimo procesą- labai lengva!

Kadangi mano blenderis nenorėjo smulkinti šaldytų uogų, eigoje teko pakeisti jį kitu 🙂

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*