Šiandien gaminau datulių saldainius, glaistytus šokoladu. Paruošiami itin greitai, labai skanūs ir gan sotūs. Labai svarbu išsirinkti geras datules. Aš naudojau minkštutes, neseniai atvežtas iš Jordanijos, ir tas tikrai pasijautė valgant saldainiukus.
Ingredientai
- 250 g. datulių;
- 120 ml sezamų pastos tahini;
- 200 g. juodojo šokolado;
- Pistacijų;
- Šilkmedžio uogų.
Gaminimo eiga
- Datules ir tahini sudedame į blenderį ir smulkiname tol, kol gausime vientisą masę. Viską dedame į nedidelę kepimo popieriumi patiestą 20 x 20 cm kepimo formą, išlyginame paviršių, ir dedame į šaldytuvą sustingti.
- Ištirpiname šokoladą. Saldainius supjaustome kvadratėliais, merkiam į šokoladą, dedame ant kepimo popieriaus ir apibarstome smulkintomis pistacijomis bei šilkmedžio uogomis. Dedame į šaldytuvą sustingti.
- Saldainius sudedame į sandarią dėžutę, ir laikome šaldytuve iki savaitės.
Skoniu šie saldumynai man labai primena seną gerą ”Nomedą” 🙂 Užtenka vos vieno prie puodelio kavos, ir gyvenimas jau pasaldintas.
Vietoje pirktinių saldumynų visada mieliau juos pasigaminu pati, tada bent jau valgydama jaučiuosi geriau ir žinau, kad ten nebus jokių nereikalingų priedų.
Skanaus!
Aušra