Humusas

Humusas užkandžiams

Humusas- puikus sveikas užkandis, tinkantis labai daug kur. Jį galite valgyti tiesiog gardindami salotas, įvairias virtas kruopas (kruopų ir daržovių dubenėlius), tepti ant duonos sumuštiniams, arba tiesiog naudoti kaip padažą duonos lazdelėms, daržovėms ar kitiems užkandžiams.

Šią savaitę Lidl Lietuva parduotuvėse prasidėjo ir tęsiasi Rytų skonių savaitė ”1001 Delights”. Jos metu visada įsigyju mėgstamų saldumynų, lęšių, bulur kruopų, datulių arba jau paruošto humuso. Šį kartą pirkau sezamų pastą, ir humusą gaminausi pati.

Ingredientai

  • 400 g. virtų avinžirnių (arba 1 skardinė avinžirnių vandenyje, juos perplauname šaltu vandeniu);
  • 60 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • 2 valg. šaukšt. sezamų sėklų pastos tahini;
  • 2 valg. šaukšt. vandens;
  • 1 arbat. šaukšt. malto kumino;
  • 2 česnako skiltelės, trintos;
  • Druskos ir pipirų, pagal skonį.

Gaminimo eiga

  1. Visus ingredientus sudedame į blenderį ir sumalame. Jeigu norisi šiek tiek skystesnės konsistencijos, įpilame dar keletą šaukštų vandens. Paragaujam, jeigu trūksta druskos įberiame dar.
  2. Viską sudedame į sandarų indelį ir laikome šaldytuve. Tepame ant duonos, arba patiekiame kartu su salotomis.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *