Ar jau bandėt keptą ananasą? Jeigu dar ne, siūlau suskubti ir išbandyti receptą!
Ingredientai
- 1/2 ananaso;
- 6 valg. šaukšt. graikiško jogurto;
- 2 valg. šaukšt. skysto medaus;
- 1 arbat. šaukšt. rudojo cukraus;
- 1/2 arbat. šaukšt. muškato arba cinamono;
- Sauja lazdyno riešutų.
Paruošimo eiga
- Ananasą nuplauname ir supjaustome storais griežinėliais.
- Apiberiame cukrumi ir muškatu arba cinamonu, apliejame 1 šaukštu medaus.
- 180 °C įkaitintoje orkaitėje kepame 20 minučių.
- Riešutus suskaldome ir pakepiname porą minučių keptuvėje be aliejaus.
- Ant iškepusių ananasų dedame po šaukštą jogurto, apiberiame kepintais riešutais ir apliejame likusiu medumi.
Patogiausia valgyti keptą ananasą be žievelės. Rekomenduoju mėgautis ne karštu, ne šaltu, bet vos šiltu ananasu – tada jis pats skaniausias!
Skanaus!
Aušra