Keptas ananasas

Ar jau bandėt keptą ananasą? Jeigu dar ne, siūlau suskubti ir išbandyti receptą!

Ingredientai

  • 1/2 ananaso;
  • 6 valg. šaukšt. graikiško jogurto;
  • 2 valg. šaukšt. skysto medaus;
  • 1 arbat. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 1/2 arbat. šaukšt. muškato arba cinamono;
  • Sauja lazdyno riešutų.

Paruošimo eiga

  1. Ananasą nuplauname ir supjaustome storais griežinėliais.
  2. Apiberiame cukrumi ir muškatu arba cinamonu, apliejame 1 šaukštu medaus.
  3. 180 °C įkaitintoje orkaitėje kepame 20 minučių.
  4. Riešutus suskaldome ir pakepiname porą minučių keptuvėje be aliejaus.
  5. Ant iškepusių ananasų dedame po šaukštą jogurto, apiberiame kepintais riešutais ir apliejame likusiu medumi.

Patogiausia valgyti keptą ananasą be žievelės. Rekomenduoju mėgautis ne karštu, ne šaltu, bet vos šiltu ananasu – tada jis pats skaniausias!

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*