Kokosinė panna cotta su uogomis

Kokosinė panna cotta

Kokosinės panna cottos idėja gimė visai netikėtai, gavus panašų desertą iš mūsų maisto pristatymo į namus. Buvo taip skanu, kad nusprendžiau kažką panašaus atkartot.

Ir pavyko puikiai! Tik vietoje kartu su panna cotta sustingusio uogų sluoksnio nusprendžiau imtis paprastesnio varianto, tiesiog desertą apliejant kątik išvirta šviežių uogų uogiene. Pasaka, o ne desertas!

Ingredientai

  • 240 ml riebaus kokosų kremo;
  • 1 v.š. klevų sirupo;
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto;
  • 2 a.š. želatinos;
  • 1 v.š. vandens;
  • Kokosų aliejaus patepimui.

Uogų, rudojo cukraus, šlakelis vandens (uogienei).

Gaminimo eiga

  1. Išverdam uogienę: puodelį aviečių ir šilauogių beriam į puodą, pilam šlakelį vandens, beriam porą šaukštų cukraus (galima ir daugiau, derinam pagal skonį). Verdam kol uogos sukris ir suminkštės, sutrinam trintuvu. Jei uogos gaunasi labai skystos, įmaišome šaukštelį ištiepintos želatinos. Atvėsiname.
  2. Į puodą pilam kokosų pieną, klevų sirupą, vanilės ekstraktą. Užverdame. Įmaišome vandenyje ištirpintą želatiną, gerai viską išmaišome, ir nukeliame puodą nuo ugnies. Leidžiame šiek tiek pravėsti.
  3. Silikonines keksiukų formeles patepame kokosų aliejumi, pilame paruoštą kokosų pieną, ir dedame į šaldytuvą 4 valandoms arba laikome pernakt.
  4. Panna cottą išimame iš formelių, apliejame paruošta uogiene ir patiekiame🍓🫐

Yra ir kitas variantas. Į uogienę dedam daugiau želatinos, po šaukštą dedame į keksiukų formeles. Paliekame šaldytuve sustingti. Tada ant viršaus pilame paruoštą kokosų pieną, ir vėl dedame į šaldytuvą, laikom (geriausia) pernakt. Taip uogos bus sustingusios kartu su panna cotta, tiesiog užtruksite kiek ilgiau 🙂 Man patinka tiesiog panna cottą aplieti uogiene.

Esu pasidalinusi ir įprastos panna cottos receptu, kurią dariau iš grietinėlės, tiesiog stiklinėje. Taip yra kiek paprasčiau, nes ne visada pavyksta gražiai išimti desertą net ir iš silikoninių formelių. Receptą rasite čia.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Rašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *