Pūstų ryžių batonėliai su juoduoju šokoladu ir riešutų sviestu

Pūstų ryžių batonėliai su šokoladu

Norisi kažko skanaus?✨

Spintelėje dažnai turiu pūstų rudųjų ryžių. Labai mėgstu tokį greitą desertuką prie kavos vos iš kelių ingredientų🥰

Ingredientai

Batonėliams:

  • 2 x 250ml puodeliai pūstų ryžių
  • 80 ml skysto medaus
  • 100 ml riešutų sviesto
  • Žiupsnio druskos.

Viršui:

  • Plytelė juodojo šokolado
  • 1 v.š. riešutų sviesto.

Gaminimo eiga

  1. Pūstus ryžius sumaišome su medumi, riešutų sviestu ir žiupsniu druskos. Beriame į kepimo popieriumi patiestą indą, gerai suspaudžiame.
  2. Šokoladą ištirpiname garų vonelėje, įmaišome šaukštą riešutų sviesto (naudoju numušti kartumui, šokoladas 80% kakavos) ir užpilame ant viršaus. Dedam į šaldytuvą sustingti.
  3. Supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir mėgaujamės!🥰🍫 Laikome šaldytuve.

Video kaip gaminti rasite čia.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *