Tinginys su riešutais ir šokoladu

Tinginys su riešutais

Tingnys su riešutais ir šokoladu- puikus paįvairinimas įprastam, klasikiniam tinginiui. Į masę maišiau kondensuoto pieno, taip pat naudojau itin traškius sausainius be glitimo, kad šį skanėstą galėtų išbandyti net ir jo netoleruojantys smaližiai.

Sausainius be glitimo įsigijau Lidl Lietuva parduotuvėje. Nors jų asortimente neretai galima rasti įvairiausių produktų be glitimo, šią savaitę asortimentas gerokai pasipildė Vemondo prekiniu ženklu pažymėtais produktais, tarp jų ir šiais sausainiais. Dar ne viskas! Produktų be laktozės taip pat gausu, tad visi vengiantys pieno produktų ir kviečių gali rasti kažką sau 🙂

Keliaujam prie recepto.

Ingredientai

  • 130 g. sviesto;
  • 90 g. juodojo šokolado;
  • 5 v.š. kakavos;
  • 350 g. kondensuoto pieno;
  • 100 g. pistacijų;
  • 100 g. graikinių riešutų;
  • 350 g. sausainių be glitimo ”Vemondo”;
  • Cukraus pudros pabarstymui.

Gaminimo eiga

  1. Šokoladą su sviestu ištirpiname garų vonelėje. Įmaišome kakavą, supilame kondensuotą pieną, gerai išmaišome kartu.
  2. Stambiai sutrupiname sausainius ir suskaldome riešutus. Viską apliejame šokolado mase ir sumaišome su sausainiais.
  3. Masę paskirstome į dvi lygias dalis ir formuojame tinginį. Suvyniojus į kepimo pipierių, dedame į šaldytuvą kelioms valandoms arba palaikome jame pernakt.
  4. Prieš patiekiant tinginį supjaustome gabalėliais, apiberiame cukraus pudra.

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *