Traškios cukinijų lazdelės

Orkaitėje keptos traškios cukinijų lazdelės yra greitai paruošiamas užkandis, puikiai tiks vaikams! Patogu laikyti ir mažai rankutei, nesubliūkšta. Geriausiai tinka kietoji cukinijos dalis be minkštimo ir sėklų, nes laikosi gerokai tvirčiau.

Ingredientai

  • 1/2 nedidelės cukinijos;
  • 1 kiaušinio;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • 1/2 puodelio tarkuoto kietojo sūrio;
  • 1 puodelio nesaldintų corn flakes’ų (galima keisti į džiūvėsėlius).

Gaminimo eiga

  1. Cukiniją nuplauname ir supjaustome lazdelėmis.
  2. Kiaušinį išplakame, įmaišome druskos ir pipirų.
  3. Kukurūzų dribsnius beriame į maišelį, kočėlu susmulkiname į kuo smulkesnius gabalėlius. Juos sumaišome su tarkuotu sūriu.
  4. Cukinijų lazdeles merkiame į kiaušinio plakinį, apvoliojame sausuose pabarstukuose ir dedame ant kepimo popieriumi patiestos skardos.
  5. Kepame 200 °C orkaitėje apie 20 minučių arba tol kol lazdelės lengvai paruduos.

Skaniausia valgyti karštas arba dar šiltas su mėgiamu padažu arba tiesiog natūraliu jogurtu. Šaltos man ne itin patiko.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close
VISOS TEISĖS SAUGOMOS ©2024 SKANIAI SVEIKAI
Close