Varškės sūreliai

Varškės sūreliai

Varškės sūreliai yra vienas mano mėgiamiausių desertų. Esu bandžius įvairius receptus, bet šis pats paprasčiausias ir lengviausias.

Juodojo šokolado visada turiu namuose, kaip ir varškės, o kondensuotą pieną naudojau vien dėl to, kad buvo likęs pusės skardinės likutis nuo kito, saldainių, recepto.

Paruošimas greitas, bet būtinai atkreipkit dėmesį į mano pastebėjimus apačioje.

Ingredientai

  • 360 g. vientisos pusriebės varškės;
  • 1 plytelė juodojo šokolado (naudojau 99% kakavos);
  • 1/2 skardinės kondensuoto pieno

Gaminimo eiga

  1. Varškę sumaišiau su kondensuotu pienu.
  2. Ištirpinau plytelę juodojo šokolado.
  3. Silikonines keksiukų formeles šepetėliu padengiau šokoladu, į dugną jo dėjau daugiau. Leidau sustingti šaldytuve.
  4. Sudėjau varškę, viršų apliejau šokoladu, vėl į šaldytuvą. Laikiau pernakt.

Visiškai lengvas receptas, greitai pasigaminsite skanėstą prie kavos.

TIPS
* Įdarui galit įdėt džemo.
* Šokoladą geriau rinktis šiek tiek saldintą, nes kartusis šiek tiek užgožia varškės skonį.
* Varškė turi būti tvirtoka, ne skysta.
*Varškę galit maišyt su klevų ar pan. sirupu vietoj kondensuoto pieno.
*Varškę galit maišyt ir su kokosų drožlėm.
*Jei varškė gaunasi skystoka, galit įdėti šiek tiek ištirpintos želatinos.
* Į varškę galit dėt liofilizuotų uogų miltelių- bus įdomesnis skonis ir kita spalva☺️

Taip pat su skanautojų bendruomene pastebėjom, jog naudojant apie 70% kakavos turintį šokoladą, dažnai jis nesilaiko ant silikoninių formelių kraštų arba tirpdant sušoka gabalais. Siūlau žiūrėti į šokolado sudėtį, vengti sudėtyje esančių aliejų.

Kita vertus, yra kam gavosi ir naudojant 40% kakavos turintį šokoladą 😀 Galiausiai nusprendėm, jog tirpinant šokoladą indo nereikėtų uždengti dangčiu, nes susikaupę vandens garų lašeliai galimai praskiedžia šokoladą, todėl jis nesilaiko ant kraštų.

Bandykit, eksperimentuokit, ir linkiu kad Jums šie sūreliai gautųsi tokie pat gražūs kaip mano, arba net gražesni 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

2 Comments

  1. Sveiki, neparašėte kaip išimti sūrelius iš formelių? Šokoladas lūžta bei lieka prie silikono, iškrenta tik varškė.

     
    • Labas, na man išsiėmė puikiai tiesiog atlenkus formelių kraštus 🙂 Gamintojai mano Instagram paskyroje dalinosi nuotraukomis, daug kam gavosi išimti puikiai iš įvairių silikoninių formų, bet buvo pora su tokia pat situacija, kad nepavyko. Spėčiau kad arba plonai užtepėt šokoladą, arba per trumpai stingo, o gal varškė per skysta. Dar gali priklausyt nuo paties šokolado. Labai gaila kad nepavyko išimt 🙁

       

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *