Cukinijų kepsneliai

Cukinijų sezonui įpusėjus, pietų dėžutėse jos tiesiog privalomos. Mažiau mėsos, ir daugiau sezoninių daržovių!

Šiuos cukinijų kepsnelius paruošime greitai, nes jie keps orkaitėje. Kai nėra laiko ir noro stovėti prie viryklės, o taip dažniausiai ir būna darbo dieną, orkaitė visada gelbsti.

Prie kepsnelių paruošiau padažą, kurio receptą gavau iš vieno šefo. Negalėjau nepaklaust iš ko jis pagamintas, ir, mano didžiai nuostabai, šefas Mindaugas nepasididžiavo ir pasidalino gardžiojo padažo receptu.

Ingredientai

  • 1 vidutinio dydžio cukinija;
  • 1 puodelis panko džiūvėsėlių;
  • 1 puodelis čederio sūrio;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • 1/2 puodelio smulkintų laiškinių svogūnų;
  • 2 v. š. smulkintų krapų;
  • 1 a. š. česnakų granulių;
  • 1/2 a. š. druskos.

Padažui:

  • 3 v. š. graikiško jogurto;
  • 1/2 a. š. harisos padažo;
  • 1 a. š. laimo sulčių.

Gaminimo eiga

  1. Cukiniją sutarkuojame ir išspaudžiame kiek įmanoma daugiau skysčio. Į gilų dubenį suberiame nusunktą cukiniją, džiūvėsėlius, tarkuotą sūrį, smulkintus žalumynus, prieskonius ir įmušame kiaušinį. Viską gerai išmaišome.
  2. Kepimo skardą patiesiame kepimo popieriumi. Iš cukinijų mišinio formuojame nedidelius rutuliukus, ir dedame ant kepimo popieriaus, palikdami tarpus taip kiekvieno rutuliuko. Dedame į 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepame 30 minučių. Bekepant kartą apverčiame.

Minkšti, purūs, švelnaus skonio. Skaniausi šilti, bet galima valgyti ir šaltus.

Puikus pasirinkimas pietų dėžutėms, kai nesinori mėsos.

Smeigiam su šakute, merkiam į padažą ir mėgaujamės gardžiais pietumis. Na o jei ne su šakute, tada tiesiog rankomis, nes taip žymiai smagiau!

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *