Gal pradėkim nuo to, kas iš viso yra tas maisto ruošimas indeliuose ir kam jis reikalingas 🙂 Tokį būdą dažnai naudoja sportininkai ir sveiką gyvenimą propaguojantys žmonės. Pasigamini įvairių sveikų patiekalų (tokių kurie gali stovėti sandariai uždarytuose indeliuose bent keletą dienų) ir valgai sveikai kelias ateinančias dienas! Pripažinkim, ne visada turim laiko kasdien gaminti, o kartais tiesiog norime pailsėti.
Mano atveju – ruošiu tik pietus, kadangi grįžtu namo pavalgyti. Kad kiekvieną vakarą nereikėtų galvoti ką gamint rytojaus pietums, arba einant iš darbo nusipirkt nesveiką sumuštinį, šis dėžučių planas puikiai gelbsti. Ne tik visada pietūs būna paruošti, bet ir žinai jog nesuvalgysi nieko blogo!
Dažniausiai gaminu 3 dienoms ir tik pietus – vakarienę mėgstam valgyti šviežią! Dažniausiai pietūs susideda iš 3 dalių: Mėsa, daržovės, ryžiai (saldžios bulvės). Maisto kiekis toks kad nespėtum apsunkti ir po pietų jaustumeisi gerai 🙂
Šį kartą orkaitėje kepiau jautieną, ir su jumis pasidalinsiu pačiu geriausiu jautienos marinatu.
Ingredientai
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 2 šaukštai sojų padažo;
- 1/2 citrinos;
- 2 šaukštai garstyčių;
- 1 česnako skiltelė;
- Žiubsnis druskos bei pipirų.
Visus ingredientus gerai išmaišome kartu, įspaudžiam citrinos sultis, paprieskoniuojam ir sudedam jautieną (naudojau apie 700 g. mėsos). Pamarinuojam valandą, dedam į orkaitę ir 180 °C kepame 35-40 minučių.
Šalia jautienos patiekiame virtus ryžius. Išvirusius ryžius apibarstau ciberžolės prieskoniu – sako, jog tai amžinos jaunystės prieskonis 🙂 O kur dar smegenų veiklos gerinimo savybės! Šis stebuklingasis prieskonis ryžiams suteikia naujų spalvų.
Toliau – daržovės. Šį kartą orkaitėje kepiau briuselio kopūstus ir brokolius. Kopūstėlius perpjaunu pusiau kad greičiau iškeptų, o brokolį susmulkinu. Į dubenį įpilu šlakelį alyvuogių aliejaus, šiek tiek druskos bei pipirų, ir viską gerai išmaišau. Sudedu daržoves, viską gerai išmaišau, ir dedam jas kepti 15 minučių.
Jeigu pritrūksta šviežių daržovių (kaip ir man šį kartą nutiko) galima naudoti ir šaldytas, bet tai tik bėdos atveju.
Ir viskas! Turiu puikius indelius su 3 skyreliais, kurie man leidžia nemaišyti maisto kartu. Sandariai uždarytas maistas išsilaiko kelias dienas visiškai nepakeitęs skonio.
Šį jautienos padažą rekomenduoju išmėginti – jo dėka noriai valgau mėsą!
O jūs ar taip ruošiat maistą? Kas Jūsų mėgiamiausiųjų pietų sąraše? 🙂
Aušra
Labas, Aušra!
Seku tave Youtubėje, bet iš tiesų man niekada iki galo ‘nelipdavo’ tavo video… Nežinau, kodėl taip yra… Lyg ir visada pasitempusi, lyg ir įdomios temos, bet tiesiog negalėdavau nei vieno video pažiūrėti iki galo… Kažkas tavyje manęs neužkabino… Atrodo, kad tu pati viską darai dirbtinai ir ta Youtubės veikla nėra tavo tikrasis varikliukas… Bet paskaičiusi ir peržvelgusi šį tavo naujai sukurtą puslapį pagalvojau, kad tau žymiai labiau ‘tinka’ rašyti! Ir tikrai matosi, kad maistas ir sveikas gyvenimas yra ‘tavo’ tema! Tikrai nieko asmeniško ir tikrai nenoriu įžeisti! Noriu kaip tik paskatinti daryti tai, kas yra ‘tavo rogės’! Beje, šitas skiltis apie indelius man ypatingai aktuali, nes pati dirbu ir stengiuosi gamintis kelioms dienoms į priekį… Tad daugiau įrašų šia tema tikrai praverstų! Sėkmės su nauju projektu! 🙂
Sveika, Paula! 🙂 Taip, Youtube nėra ta veikla kuri man tiktų arba patiktų – kurį laiką buvo fun, bet galiausiai tai patapo veikla ”iš reikalo”. Labai smagu girdėt gerų atsiliepimų apie mano hobį (gaminti mėgstu nuo mažens) ir tikiuosi kad rasi gerų receptų! Dėžučių skyrely jau yra nauja vištienos idėja 🙂