Lašiša su saldžiosiomis bulvėmis

Lašiša su saldžiosiomis bulvėmis

Šį kartą dalinuosi universaliu pietų dėžučių variantų, kurį valgysim tiek pietums, tiek vakarienei. Šviežios žuvies mylėtojams jis tikrai patiks, nes žuvis kokybiška, atkeliavusi iš Norvegijos krantų. Įsigyti galima Lidl Lietuva parduotuvėse, filė jau supakuota, tad nebus jokio vargo ją paruošti.

Saldžiąsias bulves šį kartą kepiau kiek kitaip, nei įprastai. Nemėgstu, kai jos būna itin minkštos, tad šį kartą stengiausi kad jos gautųsi traškesnės, na o galutiniam tobulam skoniui pasiekti naudojau daug džiovinto raudonėlio.

Atėjus šaltiems orams stengiuosi daržovių nenustumti į šalį, tad prie žuvies ir bulvių derinau salotas. Na o kad jos nebūtų nuobodžios, gaminau sveiką naminį padažą, kuris salotoms suteikė įvairiapusišką, gaivų skonį.

Ingredientai

  • 300 g. norvegiškos lašišos filė iš ”Lidl šviežia žuvis”;
  • 1 saldžioji bulvė iš ”Lidl turgelio”;
  • 40 g. gražgarstės ”Tasty home”;
  • Salotų lapai iš ”Lidl turgelio”;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus ”Primadonna”;
  • 1/2 a. š. džiovintų rozmarinų;
  • 1/4 a. š. aitriosios paprikos ”Kania”;
  • Jūros druskos ”Kania”.

Padažui:

  • 1/2 laimo iš ”Lidl turgelio”;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus ”Primadonna”;
  • 1/2 česnako skiltelės;
  • 1/2 a. š. klevų sirupo ”Mcennedy”;
  • Žiupsnis druskos ”Kania”;
  • Žiupsnis maltų juodųjų pipirų ”Kania”;
  • Žiupsnis maltos džiovintos arba šviežios kalendros.

Visus produktus, reikalingus šiam patiekalui, rasite visose Lidl Lietuva parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Nuvalome saldžiąją bulvę, paliekame odelę, ir supjaustome plonomis skiltelėmis. Sudedame į kepimo skardą, apšlakstome aliejumi, suberiame rozmariną, šiek tiek druskos ir išmaišome, kad aliejus padengtų visas bulves. Kepame 180 °C orkaitėje apie 25-30 minučių.
  2. Lašišos filė perpjauname pusiau ir dedame ant kepimo folijos. Apšlakstome aliejumi, įberiame aitriosios paprikos ir šiek tiek druskos. Uždengiame foliją, ir kepame įkaitintoje orkaitėje, toje pačioje temperatūroje, apie 15 minučių. Prieš pat baigiant kepti, pradarau foliją ir leidžiu šiek tiek apskrusti viršui.
  3. Sumaišome visus padažo ingredientus, ir padažą supilame į atskirą indelį.
  4. Gražgarstes ir salotas nuplauname ir nusausiname, salotų lapus suplėšome, ir viską dedame į dėžutes.
  5. Į tas pačias dėžutes dedame keptą lašišą ir keptas bulves. Padažą pilame ant žalumynų prieš pradedant valgyti.

Ši idėja tiks ne tik pietums, bet ir vakarienei. Gal netgi labiau vakarienei, nei pietums. Maisto kiekis nėra didelis, tad jei valgote daugiau, drąsiai kepkite daugiau saldžiųjų bulvių ir dėkite daugiau salotų.

Padažą svarbu laikyti atskirai, nes kitu atveju salotos permirks, ir tikrai bus neskanios.

Kepta lašiša su saldžiąja bulve

Sukurta su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *