Minkšta vištiena pesto padaže

Kurį laiką buvau apleidusi šį skyrelį, tačiau pagaliau nusprendžiau sugrįžti su naujomis idėjomis. Dažniausiai mano darbo pietūs būna gana panašūs, o visi receptai ir taip yra blog’e. Šį kartą pietus dėžutėms (kurios keliaus į darbą) ruošiau šiek tiek kitokius, nors jie ir su ta pačia vištiena. Man, kaip mėsos mylėtojai, mėsa tiesiog būtina beveik kasdien, o vištieną kiekvieną kartą ruošiu vis kitaip, tad ji niekada nenusibosta!

Receptas super lengvas, greitai paruošiama, viską dėsim į indelius ir porą dienų galėsim vietoj maisto gaminimo ramiai paskaityt knygą ar kitaip džiaugtis laisvu laiku 🙂

Gaminome 4 porcijas.

Ingredientai

  • 4 vnt. vištienos šlaunelių mėsos, be kaulo;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 400 g. šparaginių pupelių;
  • 300 g. vynuoginių pomidoriukų;
  • 1/2 puodelio pesto padažo;
  • 2 česnako skiltelės;
  • Druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame vištienos šlaunelių mėsą. Lengvai apiberiame druska bei pipirais, kepame iš abiejų pusių kol mėsa iškeps. Iškepusią mėsą išimame iš keptuvės ir supjaustome juostelėmis.
  2. Į keptuvę sudedame šparagines pupeles ir kepame kol suminkštės ir lengvai apskrus. Į keptuvę sudedame vištieną, pusiau perpjautus pomidorus, įspaudžiame česnaką ir supilame pesto padažą. Viską gerai išmaišome.
  3. Kepame kol pomidorai suminkštės.

Šį vištienos ir daržovių troškinį patiekiame su ryžiais, kynva, virtais makaronais arba kitu Jūsų mėgstamu angliavandenių šaltiniu.

Viską sudedame į dėžutes, leidžiame atvėsti, tada sandariai uždengiame ir laikome šaldytuve iki 3 dienų. Ilgiau laikyt nerekomenduoju, nes keičiasi maisto skonis – pats geriausias būna tik pirmas 2 dienas.

P. S. jeigu pietaujate šalia kolegų, pagalvokite ar tą česnaką dėti ar ne 🙂 Labai skanu, tačiau česnako kvapas gali greitai pasklisti aplinkui!

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

6 Comments

  1. Sveiki, ar šparaginių pupelių nereikia prieš kepant išvirti? Kaip supratau iš recepto, jūs iškart jas kepat, be virimo, ar nebūna jos kietos?

     
    • Labas 🙂 Bijau sumeluot, nes tikrai nepamenu ar šaldytas naudojau, ar šviežias. Šaldytos greitai iškepa, šviežos kepa ilgiau. Apvirti galima, bet nėra būtina, siūlau uždengt keptuvę dangčiu ir leist joms pasitroškint, tas labai ilgai tikrai netruks. Pati jas kepu WOK keptuvėje, rezultate pupelės gaunasi traškesnės nei virtos. Dar vienas variantas, jas nuplikint karštu vandeniu arba kelias minutes palaikyt verdančiam vandeny prieš kepant, o kept nusausintas. Čia klausimas kiek laiko ir noro turit suktis virtuvėje 🙂

       
  2. Tai visgi šaldytos taip pat tinka? Bendro patiekalo skanumo nepablogins? 🙂

     
    • Šviežia visada skaniau, bet šaldytos puikiai tinka jeigu skubi (šaldikly visada turiu extra atvejui). Aišku geriausia pačiam užsišaldyt arba rinktis kokybiškesnes, ne pačias pigiausias, ir viskas bus ok 🙂

       
  3. Ačiū 🙂

     
  4. O kiek laiko užtruko gaminimas?

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *