Orkaitėje keptos daržovės su vištiena

Vos 30 minučių, ir pietūs kelioms dienoms paruošti. Paprasčiausios daržovės ir vištiena, be jokio vargo ar krūvos indų plovimo. Pripažįstu, kad vos tik pradėjus valgyti sveikai buvo gan sunku priprasti prie kitokios mitybos, bet su laiku daržovės ir vištiena tapo mano mėgiamiausiu maistu. Lengva, skanu, o pietums paruošti tereikia pusvalandžio.

Šį kartą ruošiau 3 pietų dėžutes.

Ingredientai

  • 2 viščiukų krūtinėlės filė pusės ”Skonio ženklas”;
  • 1/2 cukinijos iš ”Lidl turgelio”;
  • 1/2 brokolio iš ”Lidl turgelio”;
  • 3 česnako skiltelės;
  • Šakelė vynuoginių pomidorų ”Topmato”;
  • 100 g. rudųjų pievagrybių ”Champs”;
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus ”Primadonna”;
  • Druskos ”Kania”;
  • Pipirų ”Kania”;
  • Saldžiosios paprikos ”Kania”;
  • Prieskonių mėsai ”Deluxe”.

Visus produktus rasite Lidl parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Supjaustome vištieną ir cukiniją kubeliais, brokolius žiedais, grybus perpjauname pusiau. Viską sudedame į kepimo popieriumi patiestą skardą, kartu sudėdami ir nepjaustytus pomidorus.
  2. Viską apšlakstome alyvuogių aliejumi. Daržoves apiberiame druska ir pipirais, o vištieną pagardiname ”Deluxe” prieskonių mišiniu mėsai. Įspaudžiame česnaką ant daržovių, viską pamaišome, kad visos daržovės būtų padengtos aliejumi.
  3. Kepame 220 °C orkaitėje 20 minučių, kartas nuo karto pamaišydami daržoves ir mėsą. Iškepus, sudedame į pietų dėžutes, patiekiame su ryžiais.

Kepant yra svarbu brokolius apversti, kad žiedeliai neapdegtų.

Vištieną drąsiai keiskit kalakutiena arba kita mėsa. Kitos daržovės kepimui gali būti saldi bulvė arba raudonosios bulvės, raudonasis svogūnas, paprikos, šparagai, moliūgas, kalafioras, baklažanas.

Prieskoniai čia užima vieną svarbiausių rolių, tad pakeitę prieskonius, dar ir keletą daržovių, pakeisite viso patiekalo skonį.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *