Taco dėžutės su krevetėmis

Prašiusiems daugiau sveikų pietų dėžučių idėjų be mėsos, paruošiau šiuos baltymų kupinus meksikietiškų tacos dėžutes, kurias valgysime be padažo. Labai lengvi, bet tuo pačiu sotūs pietūs tiks tiek norintiems daugiau angliavandenių, tiek norintiems jų pamažinti. Gaminau dvi dėžutes: viena- su ryžiais (angliavandeniai), o kita su salotų lapais (lengvesnė, mažiau kalorijų). Joms naudojau konservuotus kukurūzus bei pupeles, žinoma, galima naudoti šviežius kukurūzus o pupeles išsivirti, bet būtent šias dėžutes ruošiu kai neturiu daug laiko gaminti, bet noriu valgyti sveikiau.

Renkuosi Bio Organic konservuotus kukurūzus iš Lidl, kurie yra iš kontroliuojamų ekologinių ūkių. Pirkdama Bio Organic ženklu pažymėtą produktą jaučiuosi šiek tiek ramiau žinodama, kad to produkto auginimo ir apdirbimo procesai yra kontroliuojami sertifikavimo įstaigų. Šiais laikais, kai visur visko tiek daug, o pat neturiu tiek daug laiko gilintis į kiekvieno produkto kilmę, pirkdama tokius produktus jaučiuosi šiek tiek ramiau.

Na o pačias dėžutes sudėsime labai greitai. Vienas dalykas, kurį visada padarau- perplaunu konservuotas pupeles. Kukurūzus nuplaunu kartais, išties pagal nuotaiką, bet pupeles- visada.

Ingredientai

  • 250 g. krevečių be kiauto ”Ocean Sea”;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejus ”Primadonna”;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 1/2 a. š. kumino;
  • 1/2 a. š. aitriosios paprikos ”Kania”;
  • 1/4 a. š. jūros druskos ”Kania”;
  • 1/2 puodelio ryžių ”Golden Sun”;
  • Šviežių salotų iš ”Lidl turgelio”;
  • 100 g. raudonųjų pupelių ”Freshona”;
  • 100 g. saldžiųjų Bio Organic kukurūzų ”Freshona”;
  • 1 puodelis vynuoginių pomidorų iš ”Lidl turgelio”;
  • 50 g. čederio sūrio ”Valley Spire”.

Papuošimui: žalumynų, laimo skiltelių, čili pipirų.

Visus produktus rasite Lidl Lietuva parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Dubenėlyje sumaišome aliejų su trintu česnaku, druska, kuminu ir aitriąja paprika. Sudedame krevetes ir viską išmaišome. Paliekam bent 10 minučių pasimarinuoti. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame krevetes ir kepame iš abiejų pusių po 2-3 minutes.
  2. Išverdame ryžius lengvai pasūdytame vandenyje.
  3. Į vieną dėžutę dedame salotų lapus, į kitą- virtus ryžius ir keletą salotų lapų. Dėliojame keptas krevetes, nuplautas ir nusausintas pupeles, kukurūzus, pusiau perpjautus pomidorus, šiek tiek tarkuoto sūrio.
  4. Papuošiame laimo skiltelėmis, kurių sultis vėliau panaudosime vietoj padažo.

Lengva, gaivu, vasariška ir sotu. Daug baltymų, daug spalvų ir vasariškos nuotaikos vienoje dėžutėje. Krevetės traškios, maloniai aitrios, nuostabiai susikombinuojančios su šviežių pomidorų skoniu.

Skanaus!

Aušra

 

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*