Triušiena su lęšiais ir bolivine balanda

Į savo kasdieninę mitybą bandau įtraukti kuo daugiau kruopų. Nei vegetarės nei veganės iš manęs nebus, tad visada žūt būt kažkokios mėsytės šalia turi būt. Šį kartą tam pasirinkau triušieną.

Lęšius derinau su saulėje džiovintais pomidorais. Kadangi jų daug vienu kartu suvalgyt negaliu, viską kombinavau kartu su kynva, avinžirniais dėl traškumo / aštrumo, na ir kaip be mėsos!

Ingredientai

  • 200 g. triušienos gabalėlių;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 česnako skiltelė;
  • Rozmarino šakelė;
  • 120 g. žaliųjų arba rudųjų lęšių;
  • 140 g. bolivinės balandos (kynvos) kruopų;
  • 6 saulėje džiovinti pomidorai;
  • 1 v.š. smulkintų petražolių;
  • 1 v. š. balzaminio acto;
  • 1 v. š. citrinos sulčių;
  • 1 v. š. klevų sirupo;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 a. š. Dijon garstyčių;

Traškiems avinžirniams reikės:

  • 150 g. konservuotų avinžirnių;
  • 1 a. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1/4 a. š. čili miltelių;
  • Žiupsnis malto kumino;
  • Žiupsnis druskos;
  • 1/4 a. š. ciberžolės.

Gaminimo eiga

  1. Avinžirniai. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Avinžirnius perplauname šaltu tekančiu vandeniu ir nusausiname. Sumaišome su aliejumi bei prieskoniais, viską paskirstome tolygiai. Suberiame ant kepimo popieriumi patiestos kepimo skardos ir kepame apie 20 minučių. Avinžirniai turi būti traškūs. Leidžiame atvėsti.
  2. Triušiena. Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais. Užpilame šaukštu aliejaus, įspaudžiam česnaką ir suberiame rozmarino lapelius. Prieskonius gerai įmasažuojame į mėsą. Paliekame marinuotis per naktį arbaa porai valandų. Kepame alyvuogių aliejuje apie 10 minučių vis pamaišydami. Iškepus perkeliame į lėkštę.
  3. Kruopos. Lęšius ir kynvą išverdame atskirai lengvai pasūdytame vandenyje, naudodamiesi instrukcijomis ant pakuotės. Kol kruopos verda, mažame dubenėlyje sumaišome actą, citrinų sultis, klevų sirupą, alyvuogių aliejų ir garstyčias. Nukošiame lęšius, supilame didžiąją dalį padažo, suberiame smulkintas petražoles bei saulėje džiovintus pomidorus, gerai išmaišome. Likusį padažą supilame į virtą kynvą ir išmaišome.
  4. Į dėžutes sluoksniuoju triušieną, lęšių salotas ir kynvą. Ant viršaus pabarstau keptų traškių avinžirnių.

Nuostabūs kitokie pietūs! Galime patiekti su avokadu. Pati jo nedėjau nes pietūs buvo labai sotūs, vienu prisėdimu įveikiau tik pusę dėžutės. Na o saulėje džiovinti pomidorai šiame recepte atlieka pagrindinį vaidmenį.

Rekomenduoju valgyti vos šiltas salotas, neperkaitinti.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *