Vištiena garstyčiose ir keptos daržovės

Nauja savaitė – nauja pietų keliom ateinančiom dienom idėja. Nors ir mano pietūs visada atrodo panašiai (mėsa – daržovės – ryžiai), visada stengiuosi paįvairint mėsos marinatą ir daržoves – taip gaunasi skirtingas patiekalas su nauju skoniu. Šį kartą nuspendžiau vietoj ryžių naudoti saldžias bulves. Kadangi viskas labai paprasta, pasidalinsiu tik vištienos marinato receptu.

Šparagus, brokolius ir saldžias bulves apipurškiau alyvuogių aliejum, pabarsčiau šiek tiek druskos bei pipirų, ir viską kepiau orkaitėje apie 15 minučių.

Vištieną supjausčiau gan smulkiais kubeliais nes skonis gaunasi geresnis nei kepant nepjaustytą krūtinėlę.

Marinatas irgi gan paprastas (750g vištienos).

Ingredientai

  • 1/3 citrinos;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 2 valg. šaukšt. garstyčių su grūdeliais;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 arb. šaukšt. rozmarino;
  • Žiubsnis druskos bei pipirų.

Visus ingredientus sudedam kartu, įspaudžiam citriną, smulkiai supjaustom česnaką ir gerai išmaišom. Vištieną šį kartą marinavau apie 1val. Kepam apie 25 minutes orkaitėje.

Paprasta, lengva, liaudiškai tariant ”jokių mandrybių”, užtat labai skanu ir sveika! Aišku priprasti prie tokio maisto reikėjo laiko (aš esu tradicinio lietuviško maisto mėgėja), tačiau rezultatai tikrai džiugina! Tiek savijauta, tiek išvaizda. Tokią dėžutę labai patogu būtų neštis į darbą pietums jeigu yra galimybė pasišildyti maistą. Jei ne, skanu būtų ir šaltas (na, gal labiau vasarą, nes šaltuoju metų laiku norisi karšto maisto).

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*