Baklažanų užtepėlė Baba Ganoush

Baklažanų užtepėle galite mėgautis su daržovių juostelėmis arba kitais savo mėgiamais užkandžiais. Taip pat puikiai tiks į daržovių dubenėlius vietoje padažo. Gardinkite įvairiausius patiekalus, kuriems, rodos, trūksta šiek tiek cinkelio 🙂 Mėginkite tiekti kartu su grikiais ar kitomis kruopomis- bus puikus skonių paįvairinimas.

Ingredientai

  • 2 baklažanai;
  • 2 v.š. itin tyro alyvuogių aliejaus;
  • 2 v.š. sezamų pastos (tahini);
  • 1/2 a.š. malto kumino;
  • Žiupsnis čili dribsnių;
  • 1/3 a.š. druskos;
  • 1 česnako skiltelės;
  • 1 v.š. smulkintų petražolių;
  • Šlakelio citrinos sulčių.

Gaminimo eiga

  1. Baklažanus perpjauname pusiau ir lengvai įpjauname peiliu, apšlakstome alyvuogių aliejumi. Kepame kepsninėje ant atviros ugnies apverstus 180 °C temperatūroje kol suminkštės. Kepimas gali trukti apie 30 minučių.
  2. Baklažanams pravėsus išskobiame minkštimą ir jį sutriname šalute kartu su sezamų pasta, prieskoniais, smulkintomis petražolėmis. Įspaudžiame česnaką ir užlašiname citrinos sulčių, gerai išmaišome.
  3. Paruoštą baklažanų užtepėlę apšlakstome alyvuogių aliejumi ir patiekiame.

Kepu Kamado Club kepsninėje, uždengtą.

Alternatyviai galima baklažanus kepti orkaitėje. Rekomenduoju 200 °C temperatūrą, kepti apie 40 minučių, kol baklažanas taps visiškai minkštas.

Gaminimo video peržiūrėti galite čia.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close
VISOS TEISĖS SAUGOMOS ©2024 SKANIAI SVEIKAI
Close