Baklažanų užtepėle galite mėgautis su daržovių juostelėmis arba kitais savo mėgiamais užkandžiais. Taip pat puikiai tiks į daržovių dubenėlius vietoje padažo. Gardinkite įvairiausius patiekalus, kuriems, rodos, trūksta šiek tiek cinkelio 🙂 Mėginkite tiekti kartu su grikiais ar kitomis kruopomis- bus puikus skonių paįvairinimas.
Ingredientai
- 2 baklažanai;
- 2 v.š. itin tyro alyvuogių aliejaus;
- 2 v.š. sezamų pastos (tahini);
- 1/2 a.š. malto kumino;
- Žiupsnis čili dribsnių;
- 1/3 a.š. druskos;
- 1 česnako skiltelės;
- 1 v.š. smulkintų petražolių;
- Šlakelio citrinos sulčių.
Gaminimo eiga
- Baklažanus perpjauname pusiau ir lengvai įpjauname peiliu, apšlakstome alyvuogių aliejumi. Kepame kepsninėje ant atviros ugnies apverstus 180 °C temperatūroje kol suminkštės. Kepimas gali trukti apie 30 minučių.
- Baklažanams pravėsus išskobiame minkštimą ir jį sutriname šalute kartu su sezamų pasta, prieskoniais, smulkintomis petražolėmis. Įspaudžiame česnaką ir užlašiname citrinos sulčių, gerai išmaišome.
- Paruoštą baklažanų užtepėlę apšlakstome alyvuogių aliejumi ir patiekiame.
Kepu Kamado Club kepsninėje, uždengtą.
Alternatyviai galima baklažanus kepti orkaitėje. Rekomenduoju 200 °C temperatūrą, kepti apie 40 minučių, kol baklažanas taps visiškai minkštas.
Gaminimo video peržiūrėti galite čia.
Skanaus!
Aušra