Grilyje keptos baklažano riekelės, pagardintos naminiu chimichurri padažu. Fantastiško skonio garnyras, puikiai dera prie mėsos patiekalų, ypač jautienos.
Ingredientai
Baklažanams:
- 2 baklažanai;
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 1 a.š. druskos;
- 1/2 a.š. juodųjų pipirų.
Chimichurri padažui:
- Didelė sauja šviežių petražolių;
- 2 šalotiniai svogūnai;
- 4 česnako skiltelės;
- 1 a.š. raudonėlio;
- 80 ml itin tyro alyvuogių aliejaus;
- 2 v.š. raudonojo vyno acto;
- 2 v.š. citrinos sulčių;
- Žiupsnis čili dribsnių;
- 1/2 a.š. druskos.
Gaminimo eiga
- Baklažanus supjaustome norimo storio griežinėliais, apšlakstome alyvuogių aliejumi, beriame druskos, juodųjų pipirų ir viską įmasažuojame į baklažanus.
- Kepsninę įkaitiname iki 180 °C, kepsime ant grotelių, tiesioginė kaitra, tol kol suminkštės ir įgaus dailią auksinę spalvą. Kepu uždengtus apie 15-20 minučių, kol gausiu norimą minkštumą. Iškepusius baklažanus perkeliame į lėkštę.
- Visus ingredientus chimichurri padažui sudedame į maisto smulkintuvą ir susmulkiname iki vientisos masės. Paruoštu padažu apšlakstome baklažanus ir tiekiame iš karto. Padažo likutį dedame į sandarų stiklainiuką ir laikome šaldytuve kitam kartui- puikiai tiks įvairiems grilio patiekalams, mėsai, salotoms.
Paprasta, ir tuo pačiu ne tik be galo skanu, bet ir naudinga sveikatai. Na o savo patiekalus kepu Kamado Club kepsninėje- nuoširdžiausios rekomendacijos! Vasarą orkaite net nesinaudoju, nes skonių net nėra ką lyginti 🙂
Skanaus!
Aušra