Grilinti baklažanai su chimichurri

Grilyje keptos baklažano riekelės, pagardintos naminiu chimichurri padažu. Fantastiško skonio garnyras, puikiai dera prie mėsos patiekalų, ypač jautienos.

Ingredientai

Baklažanams:

  • 2 baklažanai;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 a.š. druskos;
  • 1/2 a.š. juodųjų pipirų.

Chimichurri padažui:

  • Didelė sauja šviežių petražolių;
  • 2 šalotiniai svogūnai;
  • 4 česnako skiltelės;
  • 1 a.š. raudonėlio;
  • 80 ml itin tyro alyvuogių aliejaus;
  • 2 v.š. raudonojo vyno acto;
  • 2 v.š. citrinos sulčių;
  • Žiupsnis čili dribsnių;
  • 1/2 a.š. druskos.

Gaminimo eiga

  1. Baklažanus supjaustome norimo storio griežinėliais, apšlakstome alyvuogių aliejumi, beriame druskos, juodųjų pipirų ir viską įmasažuojame į baklažanus.
  2. Kepsninę įkaitiname iki 180 °C, kepsime ant grotelių, tiesioginė kaitra, tol kol suminkštės ir įgaus dailią auksinę spalvą. Kepu uždengtus apie 15-20 minučių, kol gausiu norimą minkštumą. Iškepusius baklažanus perkeliame į lėkštę.
  3. Visus ingredientus chimichurri padažui sudedame į maisto smulkintuvą ir susmulkiname iki vientisos masės. Paruoštu padažu apšlakstome baklažanus ir tiekiame iš karto. Padažo likutį dedame į sandarų stiklainiuką ir laikome šaldytuve kitam kartui- puikiai tiks įvairiems grilio patiekalams, mėsai, salotoms.

Paprasta, ir tuo pačiu ne tik be galo skanu, bet ir naudinga sveikatai. Na o savo patiekalus kepu Kamado Club kepsninėje- nuoširdžiausios rekomendacijos! Vasarą orkaite net nesinaudoju, nes skonių net nėra ką lyginti 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close
VISOS TEISĖS SAUGOMOS ©2024 SKANIAI SVEIKAI
Close