Kokosiniai vištienos iešmeliai yra vienas gardžiausių lengvų grilio patiekalų. Iškepa itin greitai, yra be galo sultingi, puikiai tinka tiek su rimtais ir sočiais garnyrais, tiek pagardinti lengvoms salotoms.
Kepu, žinoma, Kamado Club PRO 2 kepsninėje.
Ingredientai
Vištienai ir jos marinatui:
- 1 kg. vištienos šlaunelių mėsos (be kaulo);
- 3 česnako skiltelių;
- 1 v.š. tarkuoto imbiero;
- 2 v.š. kokosų kremo;
- 3 v.š. sojų padažų (su sumažintu druskos kiekiu);
- 1 v.š. austrių padažo;
- 2 v.š. rudojo cukraus.
Vištienai aptepti:
- 50 ml kokosų kremo;
- 1 v.š. skysto medaus;
- 1 a.š. sojų padažo.
Gaminimo eiga
- Vištieną supjaustome norimo dydžio nedidukais kubeliais.
- Į vištieną įtarkuojame imbierą, įspaudžiame česnaką, pilame kokosų kremą, sojų padažą, austrių padažą ir beriame cukrų. Rankomis gerai viską išmaišome, uždengiame ir laikome šaldytuve pernakt.
- Paruošiam glajų vištienai: kokosų kremą sumaišome su medumi bei sojų padažu, ir padedame į šalį.
- Vištieną suveriame ant iešmelių (naudoju geležinius, jei naudojate medinius, būtinai prieš kepimą juos pamirkykite vandenyje bent valandą, kad nedegtų).
- Grilį įkaitiname iki 240 °C, kepsime ant grotelių, tiesioginė kaitra. Guldome iešmelius, kepame maždaug 15-20 minučių, kas 3 minutes vis apversdami ir stebėdami, kad mėsa nepradėtų degti.
- Likus porai minučių iki kepimo pabaigos, aptepame vištienos iešmelius paruoštu kokosiniu glajumi. Pakepame kol padažas karamelizuosis, ir ištraukiame iešmelius iš kepsninės.
Austrių padažą galite ir praleisti, tačiau jis priduoda patiekalui išties puikaus papildomo skonio, tad jeigu turite jį po ranka, būtinai panaudokite.
Skanaus!
Aušra