Sultingi, traškūs, lengvai paruošiami, o skonis tiesiog nepamirštamas! Puikiai tiks vaišinti svečiams, tik būtinai kepkite didesnį kiekį, nes įspėju, jog gali labai patikt 🙂
Ingredientai
Sparneliams:
- 800g vištienos sparnelių vidinių dalių;
- 2 v.š. itin tyro alyvuogių aliejaus;
- 1 laimo žievelė, tarkuota;
- Čili pipirų (pagal skonį);
- 1/2 a.š. druskos.
Padažui:
- 50ml klevų sirupo;
- 1/2 laimo sulčių;
- Čili dribsnių;
- Druskos.
Gaminimo eiga
- Vištieną apšlakstome alyvuogių aliejumi, pamarinuojame bent 3 valandoms (laikome šaldytuve).
- Kepame 180 °C temperatūroje, kepu Kamado Club kepsninėje🍗 Su deflektoriais, vištieną dedant ant silikoninio kilimėlio. Kepimas 40 minučių, po 20 minučių kiekvienai pusei.
- Likus 2 minutėms iki kepimo pabaigos, lengvai aptepame vištieną paruoštu padažu, o iškepusią vištieną gausiai apipilame likusiu padažiuku.
- Išmaišome, beriame smulkintų petražolių arba kalendrų, patiekiame su extra laimo griežinėliais.
Dažinys nerealus, sparneliai kosminiai🫠
Galite kepti ir ant tiesioginės kaitros 15-20 minučių, bet reikės pastoviai vartyti. Mes tingėjom😅 Bet kitą kartą pasidalinsiu ir tokiu variantu!
Gaminimo video galite peržiūrėti čia .
Skanaus!
Aušra