Grilinti saldžiarūgščiai sparneliai

Sultingi, traškūs, lengvai paruošiami, o skonis tiesiog nepamirštamas! Puikiai tiks vaišinti svečiams, tik būtinai kepkite didesnį kiekį, nes įspėju, jog gali labai patikt 🙂

Ingredientai

Sparneliams:

  • 800g vištienos sparnelių vidinių dalių;
  • 2 v.š. itin tyro alyvuogių aliejaus;
  • 1 laimo žievelė, tarkuota;
  • Čili pipirų (pagal skonį);
  • 1/2 a.š. druskos.

Padažui:

  • 50ml klevų sirupo;
  • 1/2 laimo sulčių;
  • Čili dribsnių;
  • Druskos.

Gaminimo eiga

  1. Vištieną apšlakstome alyvuogių aliejumi, pamarinuojame bent 3 valandoms (laikome šaldytuve).
  2. Kepame 180 °C temperatūroje, kepu Kamado Club kepsninėje🍗 Su deflektoriais, vištieną dedant ant silikoninio kilimėlio. Kepimas 40 minučių, po 20 minučių kiekvienai pusei.
  3. Likus 2 minutėms iki kepimo pabaigos, lengvai aptepame vištieną paruoštu padažu, o iškepusią vištieną gausiai apipilame likusiu padažiuku.
  4. Išmaišome, beriame smulkintų petražolių arba kalendrų, patiekiame su extra laimo griežinėliais.

Dažinys nerealus, sparneliai kosminiai🫠

Galite kepti ir ant tiesioginės kaitros 15-20 minučių, bet reikės pastoviai vartyti. Mes tingėjom😅 Bet kitą kartą pasidalinsiu ir tokiu variantu!

Gaminimo video galite peržiūrėti čia .

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close
VISOS TEISĖS SAUGOMOS ©2024 SKANIAI SVEIKAI
Close