Grilintos sultingos vištienos blauzdelės

Ar jūsų grilinamos blauzdelės dažnai apdega? Limpa prie grotelių? O gal atsibodo pastoviai jas vartyti? Turiu puikų sprendimą! Visiškas išgelbėtojas man buvo šis blauzdelių kepimo stovas su lėkštute, kurio dėka blauzdelės iškepa tobulai, neapdega, nereikia vartyt, gaunasi nerealiai sultingos, ir bonusas- į lėkštutę galite pridėti daržovių, ir vienu metu iškepti ne tik blauzdeles, bet ir garnyrą! Visiškas išgelbėtojas tiems, kurie nori greitai, skaniai ir nestovėt visą laiką prie kepsninės 🙂

Kepu KAMADO CLUB PRO 2 grilyje ant stovo, tiesioginė kaitra 180 C ~50min. Jeigu dar nesate įgudę, kepkite su deflektoriais👌

Ingredientai

  • ~800 g vištienos blauzdelių;
  • 15 ml alyvuogių aliejaus;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų;
  • 1/2 a.š. rūkytos paprikos;
  • 1/2 a.š. saldžiosios paprikos;
  • 3 česnako skiltelių.

Gaminimo eiga

  1. Blauzdeles apšlakstome alyvuogių aliejumi, įspaudžiame česnaką, beriame druskos ir pipirų pagal skonį, taip pat rūkytos bei saldžiosios paprikos prieskonius. Gerai įmasažuojame rankomis, uždengiame indą ir dedame į šaldytuvą pasimarinuoti pernakt arba bent keletai valandų.
  2. Blauzdeles pakabiname ant stovo, jei tokio neturite- guldykite tiesiai ant grotelių, tik nepamirškite vartyti. Dedame stovą ant grotelių, uždengiame kepsninės dangtį ir kepame apie 50 minučių ant 180 C. Praėjus pusvalandžiui nuo kepimo pradžios kartas nuo karto patikrinkite.
  3. Blauzdeles nuimame nuo stovo, patiekiame su smulkintais žalumynais ir mėgstamu padažu, jeigu tokio reikia. Odelė bus traški, o vidus itin sultingas!

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close
VISOS TEISĖS SAUGOMOS ©2024 SKANIAI SVEIKAI
Close