Jautienos troškinys kepsninėje

Kol orai dar džiugina, troškinį galima gaminti ir kepsninėje. Kodėl? Greitesnis ir skanesnis rezultatas, o ir kepdamas spėji pasimėgauti grynu oru 🙂 Na o jautienos troškinys man yra visiškas komforto maistas, galintis būti ir labai vertingas, ypač kai kalba eina apie vaikų mitybą. Mažieji troškinius puikiai valgo, tad čia stengiuosi paslėpti įvairiausias daržoves, šį kartą slėpiau net ir moliūgus!

Porcijos užteks maždaug 6 suaugusiems, tad galite kiekius pamažinti.

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus kepimui;
  • 1 svogūnas;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 800 g jautienos;
  • 200 g pievagrybių;
  • 2 puodeliai cukinijos, supjaustytos kubeliais;
  • 1 puodelis moliūgo, supjaustyto kubeliais;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 2 morkos;
  • 2 salierų stiebai;
  • 1 puodelis žaliųjų žirnelių;
  • 500 ml daržolių sultinio;
  • 400 g pomidorų tyrės;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Smulkintų petražolių.

Gaminimo eiga

  1. Kepsninę įkaitiname, kepsime ant tiesioginės kaitros, maždaug 200 °C temperatūroje.
  2. Į ketaus puodą pilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir gerai įkaitiname.
  3. Beriame stambiai pjaustytą svogūną ir apkepiname. Beriam griežinėliais pjaustytą česnaką, jautienos kubelius, pjaustytas morkas ir lengvai maišydami apkepiname.
  4. Dedame pjaustytus pievagrybius, cukiniją, moliūgą, papriką, salierų stiebus ir žaliuosius žirnelius. Užpilame sultiniu, supilame pomidorų tyrę, išmaišome ir uždengiame puodą. Uždengiame kepsninę ir paliekame troškintis.
  5. Kartas nuo karto patikriname, pamaišome. Troškiname apie 1.5 valandos, gali laikas minimaliai varijuoti priklausomai nuo tikslios temperatūros.
  6. Patiekiame gausiai apibėrę smulkintomis petražolėmis.

Dvejoji, kokią jautienos dalį naudoti? Arba kuri švis rasti kokybiškos, skanios mėsos? Rekomenduoju kreiptis į savo draugus ”Mėsos meniu”, kurie įsikūrę Vilniuje, PC Mada. Mėsininkas ir BBQ šefas Arnas mielai patars, papasakos apie mėsą, kokią rinktis ir kiek/ kokioje temperatūroje ją kepti. Visa mėsa čia iš ūkininkų ir patikimų gamintojų.

Kepu Kamado Club 2 kepsninėje, kuri iki šiol puikiai atlaikė visus jai keltus iššūkius, ir mūsų patiekalus perkėlė į visiškai kitą lygį 🙂 Išbandyta ir troškiniai, ir sriubos, kiaušiniai, blynai, kibinai. Tikrai ne tik šašlykai ir kepsniai 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close
VISOS TEISĖS SAUGOMOS ©2024 SKANIAI SVEIKAI
Close