Paprastas, greitai paruošiamas ir visiškai nuostabus receptas pusryčiams ar brunchui. Rodos, koks čia receptas, viską sumeti ir valio, bet net sudėtingiausi receptai neretai net neprilygsta šitai didžiulei laimei mažose keptuvėlėse! Vasarą pusryčius tik taip ir gaminame, keptuvėje ant kaitlentės kepti yra visiškai kitokio skonio. Kas dar nemėginote, linkiu išbandyt.
Receptui reikės mini ketaus keptuvėlių, aš naudoju šias 16cm keptuvėles.
Ingredientai
- Aliejus kepimui;
- Karštai rūkyta šoninė;
- Svogūnas;
- Paprikos;
- Pievagrybiai;
- Vyšniniai pomidoriukai;
- Kiaušiniai;
- Druska;
- Pipirai;
- Fetos sūris;
- Petražolės.
Gaminimo eiga
- Paruošiame kamado kepsninę, įkaitiname anglis- kepsime ant tiesioginės kaitros 180 C temperatūroje.
- Į ketaus keptuvėles įpilame po šlakelį aliejaus ir įkaitiname. Beriame kubeliais pjaustytą šoninę, smulkintus svogūnus ir maišydami apkepiname.
- Dedam smulkintas paprikas, pievagrybius, pomidoriukus. Maišydami kepame kol daržovės suminkštės. Sutraiškykime pomidorus ir leiskime daržovėms troškintis natūraliose pomidorų sultyse.
- Ant daržovių beriame druskos, pipirų, ir ant viršaus mušame kiaušinius. Kepame tol, kol gausime norimą kiaušinio iškepimą. Greitesniam iškepimui galite uždengti kepsninės dangtį.
- Kiaušiniams iškepus, keptuvėles išimame iš kepsninės, ant viršaus trupiname fetos sūrį ir gausiai apiberiame smulkintomis petražolėmis.
Šiuos kiaušinius mėgstu patiekti su šviežia, traškia sourdough duona arba ciabatta.
Gaminimo video galite peržiūrėti mano Instagram paskyroje.
Skanaus!
Aušra