Nachos su jautiena ir pomidorų salsa

Nachos yra mano sena, niekada neatsibostanti meilė. Anksčiau kepdavau orkaitėje, o mūsų gyvenime atsiradus kepsninėje, dabar kepu tik joje. Tas dūmo skonis ir kvapas yra nepamainomas!

Vakarėlių ir ilgų vasaros vakarų sezonas dar nesibaigė, tad naudokitės receptu ir mėgaukitės puikiais skoniais ir dalinkitės su artimiausiais žmonėmis 🙂

Ingredientai

Nachos paruošti reikės:

  • 450 g nachos traškučių;
  • 400 g smulkintos jautienos;
  • 1/2 svogūno;
  • Tacos prieskonių;
  • Marinuotų jelapenų;
  • 150 g konservuotų kukurūzų;
  • 180 g tarkuotos mocarelos sūrio;
  • 200 g tarkuoto čederio sūrio.

Patiekimui:

  • Laimo skiltelės;
  • Pomidorų salsa;;
  • Gvakamolė.

Gaminimo eiga

  1. Smulkintą jautieną apkepiname keptuvėje kartu su smulkintu svogūnu, gausiai pagardiname tacos prieskonių mišiniu. Paliekame atvėsti.
  2. Viską sluoksniuojame, traškučiai apačioje, priedai ant viršaus, vėl traškučiai, ant viršaus likę priedai (mėsa, kukurūzai, jelapenai).
  3. Kepame kamado kepsninėje apie 17 minučių, 200 °C temperatūroje, su deflektoriais. 
  4. Ant paruoštų nachos dedame gvakamolę, pomidorų salsą, tiek naminę, tiek pirktinę (pastaroji panašesnė į padažą). Mėgaujamės kol neatšalo!

Nachos patiekiame su pomidorų salsa (smulkiai supjaustyti pomidorai, raudonasis svogūnas, petražolės, druska, pipirai, šlakelis laimo sulčių) 🍅 Puikus balansas riebalams iš sūrio ir jautienos!

Porcija didelė, tiks pamaitinti didelei kompanijai, drąsiai 6-10 suaugusių.

KAIP RUOŠIU POMIDORŲ SALSĄ IR GVAKAMOLĘ?

Pomidorų salsai reikės: įvairių spalvų pomidorų, petražolių, mėlynojo svogūno, laimo sulčių, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų.

Pomidorus ir svogūną supjaustau smulkiais kubeliais, susmulkinu petražoles. Apšlakstau alyvuogių aliejumi, laimo sultimis, beriu druskos, pipirų ir gerai išmaišau.

Gvakamolei reikės: 2 minkštų avokadų, 1/2 mėlynojo svogūno, šlakelis citrinos sulčių, druskos, pipirų, smulkintų petražolių arba kalendros. Viską smulkiname maisto smulkintuvu iki vientisos konsistencijos.

Dar neturi kepsninės? Vienareikšmiškai rekomenduoju Kamado Club Pro 2 – neįsivaizduoju geresnio pagalbininko, išsikepti ir išsivirti galite praktiškai bet ką, naudojimas itin patogus, kepsninė vizualiai patraukli ir kokybiška.

Na o jei kepsninės neturi, drąsiai kepk nachos orkaitėje 🙂 Nors ir be dūmo skonio/kvapo, bus vistiek nuostabu!

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close
VISOS TEISĖS SAUGOMOS ©2024 SKANIAI SVEIKAI
Close