Geram šašlui reikia nedaug.
Kokybiška kiaulienos sprandinė- vienareikšmiškai iš Norfos. Ir piniginė džiaugsis, ir jūs. Nedėkokit.
Easy ir be galo skanus kefyro marinatas, pirkdavau marinuotus kefyre, nespėjau patikrint sudėties bet kažkada bandžiau atgamint ir pavyko PUIKIAI!
Vien kefyro neužtenka, pilu šiek tiek obuolių acto, kitaip trūktų tos geros rūgštelės!
Ingredientai
- 1.5 kg kiaulienos sprandinės;
- 1 didelis svogūnas;
- 5 v.š. obuolių acto;
- 500 ml kefyro;
- Gera sauja smulkintų petražolių;
- Juodųjų pipirų, smulkintų;
- Druskos (pagal skonį).
Gaminimo eiga
- Kiaulienos sprandinę supjaustome norimo dydžio gabalais.
- Pilame obuolių actą, beriame druską, pipirus, smulkintas petražoles ir griežinėliais supjaustytus svogūnus.
- Rankomis gerai minkome mėsą su svogūnais, kuo ilgiau, kad svogūnų sultys įsigertų į mėsą.
- Supilame kefyrą, gerai išmaišome, uždengiame šašlykus ir dedame į šaldytuvą marinuotis bent kelioms valandoms arba pernakt.
Pagrindiniai tipsai:
Negailėt meilės. Suleidžiam rankas į mėsą ir minkom minkom minkom. Kuo ilgiau ir nuoširdžiau!
Marinuojam pernakt.
Kepu Kamado Club kepsninėje🍖🥩🍗
O čia jau kad kaip nori ir kas kaip moka! Šašlykai yra ta tema kur teisių nebus, kiekvienas pagal savo galimybes ir norus, kepam, neperkepam.
Tiesa, šį kartą bandžiau kitą metodą (skaitau kas žmonėm labiausiai pasiteisinę ir bandau pati). Tai mažiau skaitykit🤣🤣 Teko ant keptuvės dabaigt (kažkas labai rekomendavo kept ant tiesioginės bet su senom žarijom ir biškį naujų damest) tai negadinkit mėsos, kepam ant tiesioginės ir viskas✌🏻 Tik su naujom anglim/malkom🤣
O marinatas kosminis! Naudokit į sveikatą.
Skanaus!
Aušra