Teriyaki jautienos iešmeliai puikiai tiks kaip pagrindinis Jūsų mėgiamų salotų akcentas. Puikus, greitai paruošiamas patiekalas, kuriam neliks abejingų. Galima valgyti tiek kaip užkandį, tiek kaip pagrindinio patiekalo komponentą. Aš labiausiai mėgstu šiuos iešmelius patiekti kaip pagrindinį salotų akcentą.
Ingredientai
- 400-600g jautienos mentės;
- 2 v.š. sezamų sėklų;
- 80 ml sojų padažo (su sumažintu druskos kiekiu);
- 4 česnako skiltelių;
- 1 v.š. skrudintų sezamų aliejaus;
- 2 v.š. Hoi Sin padažo;
- 4 v.š. rudojo cukraus.
Gaminimo eiga
- Sezamų sėklas apkepiname sausoje keptuvėje, kol jos įgaus gražią auksinę spalvą.
- Mėsą supjaustome plonomis juostelėmis, pjaudami prieš raumenį.
- Dubenyje sumaišome sojų padažą, kepintas sezamų sėklas, trintą česnaką, sezamų aliejų, Hoi Sin padažą ir rudąjį cukrų. Paruoštu marinatu užpilame jautieną ir dedame į šaldytuvą pasimarinuoti 1 valandai.
- Jautienos juosteles zigzagu suveriame ant iešmelių.
- Padažo likutį pakaitiname ant kaitlentės, maišydami kaitiname tol, kol padažas sutirštės. Juo kepimo pabaigoje aptepsime savo jautienos vėrinėlius.
- Kepsninę įkaitiname iki 200 ℃, dedame jautienos iešmelius ir kepame iš abiejų pusių po 4 minutes. Kepimo pabaigoje aptepame paruoštu padažu ir leidžiame pakepti dar 1-2 minutes.
Kepu Kamado Club PRO 2 grilyje.
Skanaus!
Aušra