Jautiena Hoisin padaže su daržovėmis ir sezamu

Kai žuvis ir vištiena atsibosta, stengiuosi į kasdieninius patiekalus įtraukti ir jautieną. Gal kažkada minėjau jog kiaulienos beveik nebevalgau, nes joje perdaug mums nereikalingų riebalų. Aišku visiškai kiaulienos neatsisakiau nes kartas nuo karto užsimanau išmėginti kokį patiekalą su liesa kiauliena, bet tai būna itin retai. Anksčiau maniau kad jos pasigesiu, bet mano nuostabai – visiškai nepasiilgstu! Jautiena puikiai pakeitė kiaulieną, nors su ja yra šiek tiek sunkiau – reikia žinot kiek kepti ir kaip marinuoti, kitaip gali gautis nekoks rezultatas 🙂 Ir aš ne tobula – būna kad užsimiršus perkepu taip, kad būna neįmanoma net atsikąsti. Bet gyveni ir mokaisi!

Mano mieliesiems skaitytojams, norintiems ir skaniau ir sveikiau, siūlau lengvai paruošiamą jautienos patiekalą su daržovėmis.

Ingredientai

  • 1 valg. šaukšt. sojų padažo;
  • 1 valg. šaukšt. baltojo ispaniško vyno (sherry);
  • 2 valg. šaukšt. sezamų aliejaus;
  • 1 didelė česnako skiltelė;
  • 1 valg. šaukšt. šviežiai tarkuoto imbiero;
  • 200 g. liesos jautienos;
  • 1 valg. šaukšt. sezamų sėklų;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus kepimui;
  • 1 didelė morka;
  • 100 g. šparaginių žirnių;
  • 140 g. pievagrybių;
  • 3 valg. šaukšt. Hoisin padažo;
  • Lakštinių vermišelių patiekimui (noodles).

Gaminimo eiga

  1. Giliame dubenyje sumaišome sojų padažą, vyną, sezamų aliejų, spaustą česnaką ir tarkuotą imbierą. Sudedame plonomis juostelėmis pjaustytą jautieną ir paliekam marinuotis mažiausiai 20-čiai minučių.
  2. Įkaitiname keptuvę, suberiam sezamo sėklas ir skrudinam tol kol sėklos pakeis spalvą į auksinę. Apskrudusias sėklas supilam į lėkštutę ir padedam į šalį.
  3. Keptuvėje įkaitinam alyvuogių aliejų, sudedame marinuotą jautieną ir ant stiprios ugnies vartydami kepame 4-5 minutes. Mėsą perkeliame į lėkštę, keptuvėje palikdami po kepimo likusias sultis.
  4. Į tą pačią keptuvę sudedam plonomis juostelėmis pjaustytas morkas ir vis pamaišydami kepame kelias minutes. Sudedam šparaginisu žirnius ir kepam dar porą minučių.
  5. Į keptuvę sudedam jautieną, smulkintus grybus ir viską išmaišom. Supilam Hoisin padažą ir kepam keletą minučių.

 

Patiekti rekomenduoju iš karto. Geriausia patiekti ant vermišelių (arba kitaip vadinamų ”noodles”) ar ryžių.

Hoisin padažą siūlau išmėgint jo nebandžiusiem – jei mėgstat rytietišką virtuvę, tikrai nepasigailėsit!

Jums kaip visada linkiu skanaus, o atsisveikinu su klausimu:

Gal turite savo mėgstamą receptą su jautiena? 🙂

Skanaus!

Aušra 🙂

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *