Pristatau fantastišką azijietiškų jautienos suktinukų su daržovėmis receptą, kuris idealiai tiks jau prasidėjusiam grilio sezonui. Patiekalas bus skaniausias keptas ant grotelių, o juo išdidžiai galėsite vaišinti draugus ir svečius.
Šį kartą suktinukus kepiau orkaitėje, grilio rėžime. Skonis ne tas pats, lauke kepti suktinukai žymiai skanesni, na bet ir orkaitėje kepti tikrai skanūs, tik ne tokie, kokie galėtų būti kepti lauke 🙂
Keptos daržovės išlieka traškios, jautiena- sultinga, na o padažas yra šio patiekalo top’as.
Labai svarbu išsirinkti tinkamą ir kokybišką jautieną. Aš naudojau sausai brandintą Angus jautieną iš Balta Karvė. Jie turi platų mėsos pasirinkimą, ir visada gali būti garantuotas, kad tiek su mėsa, tiek su kitais produktais, niekada neprašausi.
Ingredientai
- 400 g. jautienos kumpio;
- 10 smidrų;
- 1 morka;
- 1 maža cukinija;
- 1/2 raudonosios paprikos;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 2 česnako skiltelės;
- Druskos;
- Pipirų;
- Sezamų sėklų.
Padažui:
- 5 v. š. sojų padažo;
- 1/2 a. š. rudojo cukraus;
- 2 česnako skiltelės;
- 1/2 a. š. tarkuoto imbiero;
- 1 a. š. sezamų aliejaus;
- 1/2 čili padažo.
Gaminimo eiga
- Dubenėlyje sumaišome sojų padažą, cukrų, trintą česnaką, tarkuotą imbierą, sezamų aliejų ir čili padažą.
- Gilioje WOK keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, suberiame smulkintą česnaką ir juostelėmis pjaustytas daržoves. Ant vidutiniško stiprumo ugnies kepame apie 3-4 minutes stir fry metodu, pastoviai maišydami. Pagardiname druska ir pipirais, nukeliame keptuvę nuo ugnies.
- Jautieną supjaustome plonomis pailgomis juostelėmis.
- Ant jautienos juostelių dedame daržoves, visų po gabalėlį. Susukame suktinukus ir persmeigiame mediniais pagaliukais. Visus suktinukus patepame pagamintu sojų padažu, šiek tiek jo palikdami gaminimo pabaigai. Leidžiam suktinukams pastovėti 10 minučių.
- Suktinukus kepiau apie 15 minučių orkaitėje, grilio rėžime, 200 °C temperatūroje. (Kadangi mano orkaitė sena, reikėjo kepti gan ilgai, nors paprastai grilio rėžime turėtų užtekti 6 minučių).
- Patiekiame iš karto, aptepame likusiu sojų padažu, apiberiame sezamų sėklomis.
Valgome kaip užkandį, arba su kalnu šviežių daržovių.
Skanaus!
Aušra