Jeigu turite smulkintos jautienos, siūlau ją greituoju būdu paversti į puikius pietus. Tam tereikės 15 minučių! Šį patiekalą patiekiame su ryžiais.
Ingredientai
- 1 a. š. aliejaus kepimui;
- 2 česnako skiltelės;
- 1 mažas svogūnas;
- 250 g. sausai brandintos smulkintos jautienos;
- 1/2 puodelio laiškinių svogūnų, smulkintų;
Padažui:
- 1/2 v. š. Hoisin padažo;
- 1 a. š. austrių padažo;
- 1/2 v. š. ryžių vyno;
- 2 v. š. tamsaus sojų padažo;
- 1 a. š. rudojo cukraus;
- 1/2 a. š. sezamų aliejaus;
- Žiupsnis pipirų.
Papuošimui:
- Sezamų sėklų;
- Svogūnų laiškų.
Gaminimo eiga
- Sumaišome visus padažo ingredientus.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų, įspaudžiame česnaką, suberiame smulkintus svogūnus ir pakepiname minutę ar dvi.
- Į keptuvę sudedame smulkintą jautieną ir kepiname maišydami, kol nebeliks stambių gabaliukų ir mėsa pilnai iškeps.
- Į jautieną supilame padažą, išmaišome ir kepiname porą minučių. Padažas turi sutirštėt ir susigert į mėsą.
- Įmaišome pusę smulkintų svogūnų, iškart patiekiame ant ryžių, apibarstome sezamų sėklomis ir likusiais smulkintais svogūnų laiškais.
Kokybiškos mėsos galite įsigyti internetu iš Baltos Karvės, o pasinaudoję mano nuolaidos kodu, nemokėsite paslaugos mokesčio.
Skanaus!
Aušra