Sveikesnis čili troškinys su jautiena, pomidorais ir pupelėmis

Čili troškinys su jautiena

Čili troškinys- absoliuti klasika. Jį reguliariai gaminu jau daugiau nei 10 metų, ir dar iki šiol nespėjo nusibost.

Anksčiau gamindavau su kiauliena, na o vėliau ją pakeičiau jautiena. Stengiuosi nevartoti nereikalingų riebalų. Renkantis smulkintą jautieną taip pat atkreipkite dėmesį į riebalų procentą, ir rinkitės liesesnę. Ji šiek tiek brangesnė, tačiau verta sumokėti daugiau tam, kad troškinukas neplauktų riebaluose ir valgytumėte sveikiau.

Kadaise dalinausi čili troškinio receptu su kakava, jį galite rasti čia. Kakava suteikia sodresnio skonio, tad jeigu norite kažko įdomesnio, galite išmėginti ir jį. Na o dabar, keliaujam prie recepto.

Ingredientai

  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 didelis svogūnas;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 500 g. liesos jautienos;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 3 v. š. pomidorų pastos;
  • 800 g (2 skardinės) smulkintų pomidorų savose sultyse;
  • 400 g. skardinė raudonųjų pupelių;
  • 1 sultinio kubelis + 1/2 puodelio vandens;
  • 1 – 2 a. š. kajeno pipirų;
  • 4 a. š. malto kumino;
  • 5 a. š. paprikos prieskonių;
  • 2 v. š. raudonėlio;
  • 2 v. š. česnakų granulių;
  • Šviežių krapų;
  • Druskos;
  • Pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Puode įkaitiname alyvuogių aliejų. Beriame smulkintą svogūną ir keletą minučių pakepiname. Įspaudžiame česnaką, suberiame kubeliais pjaustytą papriką ir dar šiek tiek pakepiname.
  2. Sudedame maltą jautieną ir bekepant ją susmulkiname mentele.
  3. Suberiame visus prieskonius ir kepiname tol, kol jautiena paruduos iš visų pusių.
  4. Supilame pomidorų pastą, pomidorus, pupeles, ir supilame vandenyje ištirpintą sultinio kubelį.
  5. Troškiname apie 25-35 minutes, tol, kol gausime norimą troškinio tirštumą. Pabaigoje paragaujame, ar netrūksta druskos ir aštrumo.

Troškinį patiekiame su ryžiais arba bulvių koše, galime patiekti su nachos, troškinį naudojant kaip padažą. Užbaigiame sūriu ir žalumynais.

Patiekalui naudojau Globus vakuumuotas pupeles: puiki sudėtis, nereikia virti ir yra sveika. Labai nemėgstu mirkyti pupelių, tada jas ilgai virti, todėl mane visada gelbsti kokybiškos konservuotos pupelės ir, kartais, kitos kruopos arba pomidorai. Labai patogus reikalas, svarbu visada skaityti etiketes ir atsakingai išsirinkti kokybišką produktą.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Globus Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *