Cukinijų suktinukai su jautiena

Įdomus patiekalas, buvo labai teigiamai įvertintas! Net pati užsimaniau vėliau padaryt daugiau variacijų, nes tikrai labai skaniai pavyko😍

Ingredientai

  • 1 vidutinė cukinija;
  • 500 g smulkintos jautienos;
  • 1 svogūnas;
  • 1 skardinė raudonųjų pupelių;
  • 50g konservuotų kukurūzų;
  • 1 a.š. Fajita prieskonių;
  • Alyvuogių aliejaus kepimui;
  • Pora saujų tarkuotos mocarelos;
  • 300 ml pomidorų padažo (paskaninto mėgiamais prieskoniais).

Gaminimo eiga

  1. Cukiniją supjaustau plonomis juostelėmis išilgai. Jas apkepame ant grilio arba keptuvėje, galima įpilti lašelį vandens, tikslas- kad šiek tiek suminkštėtų ir nebelūžinėtų.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų, apkepiname svogūną, tada dedame mėsą, prieskonius, ir kepame kol mėsa iškeps, apie ~15min. Suberiame virtas pupeles, kukurūzus, ir viską gerai išmaišome.
  3. Kepimo indo dugną padengiame pomidorų padažu.
  4. Ant cukinijos juostelės dedame porą šaukštų paruošto mėsos įdaro ir lėtai susukame. Suktinukus dedame į kepimo indą ant padažo.
  5. Viską apšlakstome likusiu padažu, apiberiame tarkuotu sūriu ir kepame 180 °C orkaitėje ~20 minučių.
  6. Iškepusius suktinukus papuošiame smulkintomis petražolėmis.

O kad būtų dar maistingiau, labai rekomenduoju vietoje įprasto pomidorų padažo naudoti daržovių padažą iš mano knygos mažyliams- bus ne tik nesvietiškai skanu, bet ir gausit visą kalną vitaminų🥦🥦🥦 Mano knygą su padažo receptu įsigyti galite čia.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close
VISOS TEISĖS SAUGOMOS ©2024 SKANIAI SVEIKAI
Close