Ispaniški mėsos kukuliai pomidorų padaže

Ispaniški mėsos kukuliai pomidorų padaže

ISPANIŠKIEJI MĖSOS KUKULIAI🇪🇸

Sultingi, pomidoringi, mūsų šeimoje niekad nepaliekantys abejingų.

Jei nevyksit į Ispaniją, nenusiminkit, kukulius lengvai pasigaminsit namuose. Nepamirškite, jog kokybiškas sultinys yra vienas pagrindinių skanaus patiekalo komponentų!

Ingredientai

Kukuliams:

  • 300 g smulkintos mėsos (jautiena + kiauliena)
  • 3 česnako skiltelės
  • Žiupsnis druskos
  • 1/2 a.š. paprikos miltelių
  • Žiupsnis čili dribsnių
  • 1 kiaušinis
  • 2 v.š. smulkintų petražolių
  • 1/2 puodelio panko džiūvėsėlių.

Padažui:

  • Alyvuogių aliejaus kepimui;
  • 1 mažas svogūnas
  • 2 česnsko skiltelės
  • 100 ml jautienos sultinio “Gallina Blanca“
  • 400 g smulkintų pomidorų
  • Žiupsnis druskos;
  • Žiupsnis juodųjų pipirų
  • 1 a.š. rūkytos paprikos.

Gaminimo eiga

  1. Dubenyje sumaišome mėsą su smulkintu česnaku, petražolėmis. Įmušamė kiaušinį, beriame prieskonius, džiūvėsėlius, gerai išmaišome ir drėgnomis rankomis formuojame nedidelius kukuliukus.
  2. Keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ir kepiname kukuliukus iš visų pusių kol gražiai paruduos (apie 5 minutes. Kukulius perdedame į lėkštę.
  3. Keptuvėje vėl įkaitiname šiek tiek aliejaus, beriame smulkintą svogūną su česnaku, pakepiname. Supilame jautienos sultinį, išmaišome, ir leidžiame dar porą minučių pavirti. Pilame smulkintus pomidorus, beriame rūkytą papriką, druską bei pipirus. Sugrąžiname kukulius į keptuvę, uždengiame dangčiu ir troškiname apie 15 minučių.
  4. Patiekiame kukulius užpiltus paruoštu tirštu padažu, su smulkintomis petražolėmis.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *