Jaučio uodegos pupelių padaže

Jaučio uodegos yra išties puiki mėsos dalis, savyje turinti neįtikėtinų skonių! Tiems, kas nebijo kaulų, ir nepatingi išsirinkti mėsos, labai rekomenduoju išbandyti- tikrai nenusivilsite. Patiekti rekomenduoju su lengvu garnyru, nes troškinys gan sunkus, jaučio uodegos turi nemažai riebalų, kurie vėliau ištirpsta, ir lieka tik liesa mėsa, o patys riebalai pasiskirsto po visą troškinį, suteikdami jam išties nepakartojamo skonio.

Ingredientai

  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 kg. jaučio uodegų;
  • 1/4 a.š. druskos;
  • 1/4 a.š. juodųjų pipirų;
  • 1 svogūno;
  • 4 česnako skiltelių;
  • 1 a.š. tarkuoto imbiero;
  • Žiupsnio čili pipirų;
  • 250 ml pomidorų padažo;
  • 2 v.š. sojų padažo;
  • 1/2 a.š. rūkytos paprikos;
  • 1/4 a.š. allspice prieskonių mišinio;
  • 1l jautienos sultinio;
  • 4 lauro lapai;
  • Čiobrelio šakelės;
  • 400 g sviestinių pupelių;
  • 1 a.š. kukurūzų krakmolo;
  • 50 ml vandens.

Gaminimo eiga

  1. Ketaus puode įkaitiname porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Dedame nusausintus jaučio uodegų gabalėlius ir ant aukštos kaitros apkepiname iš visų pusių, kol lengvai apskrus. Beriame druskos, pipirų. Apkepintą mėsą perkeliame į lėkštę.
  2. Tame pačiame puode apkepiname smulkintą svogūną, česnaką. Svogūnui suminkštėjus beriame tarkuotą imbierą, papriką, čili pipirus, all spice prieskonius ir minutę pakepiname. Jaučio uodegas sudedame atgal į puodą.
  3. Į puodą pilame pomidorų ir sojų padažą, jautienos sultinį, dedame lauro lapus, keletą čiobrelio šakelių. Uždengiame puodą dangčiu, sumažiname kaitrą ir troškiname 2 valandas.
  4. Po dviejų valandų į puodą sudedame virtas sviestines pupeles, išmaišome, ir viską vėl troškiname maždaug 40 minučių, tik šį kartą su atidengtu dangčiu.
  5. Išimame lauro lapus ir čiobrelio šakeles.
  6. Kukurūzų krakmolą sumaišome su vandeniu, ir supilame į troškinį. Viską gerai išmaišome, paverdame porą minučių ir nukeliame puodą nuo kaitros- jaučio uodegos jau paruoštos.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close
VISOS TEISĖS SAUGOMOS ©2024 SKANIAI SVEIKAI
Close