Jaučio uodegos yra išties puiki mėsos dalis, savyje turinti neįtikėtinų skonių! Tiems, kas nebijo kaulų, ir nepatingi išsirinkti mėsos, labai rekomenduoju išbandyti- tikrai nenusivilsite. Patiekti rekomenduoju su lengvu garnyru, nes troškinys gan sunkus, jaučio uodegos turi nemažai riebalų, kurie vėliau ištirpsta, ir lieka tik liesa mėsa, o patys riebalai pasiskirsto po visą troškinį, suteikdami jam išties nepakartojamo skonio.

Ingredientai
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 1 kg. jaučio uodegų;
- 1/4 a.š. druskos;
- 1/4 a.š. juodųjų pipirų;
- 1 svogūno;
- 4 česnako skiltelių;
- 1 a.š. tarkuoto imbiero;
- Žiupsnio čili pipirų;
- 250 ml pomidorų padažo;
- 2 v.š. sojų padažo;
- 1/2 a.š. rūkytos paprikos;
- 1/4 a.š. allspice prieskonių mišinio;
- 1l jautienos sultinio;
- 4 lauro lapai;
- Čiobrelio šakelės;
- 400 g sviestinių pupelių;
- 1 a.š. kukurūzų krakmolo;
- 50 ml vandens.
Gaminimo eiga
- Ketaus puode įkaitiname porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Dedame nusausintus jaučio uodegų gabalėlius ir ant aukštos kaitros apkepiname iš visų pusių, kol lengvai apskrus. Beriame druskos, pipirų. Apkepintą mėsą perkeliame į lėkštę.
- Tame pačiame puode apkepiname smulkintą svogūną, česnaką. Svogūnui suminkštėjus beriame tarkuotą imbierą, papriką, čili pipirus, all spice prieskonius ir minutę pakepiname. Jaučio uodegas sudedame atgal į puodą.
- Į puodą pilame pomidorų ir sojų padažą, jautienos sultinį, dedame lauro lapus, keletą čiobrelio šakelių. Uždengiame puodą dangčiu, sumažiname kaitrą ir troškiname 2 valandas.
- Po dviejų valandų į puodą sudedame virtas sviestines pupeles, išmaišome, ir viską vėl troškiname maždaug 40 minučių, tik šį kartą su atidengtu dangčiu.
- Išimame lauro lapus ir čiobrelio šakeles.
- Kukurūzų krakmolą sumaišome su vandeniu, ir supilame į troškinį. Viską gerai išmaišome, paverdame porą minučių ir nukeliame puodą nuo kaitros- jaučio uodegos jau paruoštos.


Skanaus!
Aušra