Jautienos kukuliai (tefteliai) švelniame pomidoriniame padaže

Jautienos kukuliai švelniame pomidoriniame padaže

Įvairius kukulių receptus testavau jau ilgą laiką. Vis mano toddlerė dukrytė nevalgydavo: tai per rūgštu (dėl pomidorų), tai per daug prieskonių, tai tiesiog majonezo ir kečupo padažas man nepasirodė kaip tinkamiausias duoti vaikui… Jau nekalbu apie sojų padažą, nes nieko su įmantriu skoniu ji nevalgo.

Buvo išragauta daug mėsos, ištestuota daug įvairiausių padažų, kol pagaliau radau tą vienintelį! Galutinis rezultatas gavosi sveikas, kukuliai minkšti, valgė visa šeima!

Dalinuosi receptu, viliuosi jog patiks ir jums 🙂

Ingredientai

Kukuliams:

  • 500 g. maltos jautienos;
  • 100 g. rudųjų ryžių (nevirtų);
  • 1 kiaušinio;
  • 1 svogūno;
  • 1 morkos;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus kepimui;
  • 1 a.š. druskos;
  • 1/2 a.š. juodųjų pipirų;
  • 1 v.š. smulkintų krapų.

Padažui:

  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 3 česnako skiltelių;
  • 400 g. trintų konservuotų pomidorų (naudoju Itališkuosius “Mutti“);
  • 250 ml vištienos sultinio;
  • 4 v.š. riebios grietinės;
  • 1/2 a.š. malto kardamono;
  • 1/2 a.š. malto muskato;
  • Žiupsnis juodųjų pipirų;
  • Žiupsnis čili dribsnių;
  • Druskos (pagal skonį).

Patiekimui:

  • Smulkintų petražolių;
  • Tarkuoto kietojo sūrio.

Gaminimo eiga

  1. Išverdame ryžius. Svogūną smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame ir kepiname keptuvėje ant įkaitinto alyvuogių aliejaus apie 10 minučių, arba kol daržovės suminkštės. Dedame į dubenį kartu su virtais ryžiais, malta jautiena, kiaušiniu, druska, pipirais ir krapais. Gerai išmaišome, formuojame norimo dydžio kukulius ir dedame į kepimo indą.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame smulintą česnaką ir pakepiname 30 sekundžių. Pilame trintus pomidorus, ir leidžiame užvirti. Tada pilame sultinį, beriame prieskonius, išmaišome ir leidžiame užvirti. Užvirus nukeliame keptuvę nuo ugnies ir įmaišome grietinę.
  3. Paruoštu padažu užpilame kukulius. Kepimo indą uždengiame folija, dedame kepti į 170 C orkaitę. Kepame 40 minučių, tada nuimame foliją ir leidžiame kepti dar 10 minučių.
  4. Patiekiame apibėrę kukulius tarkuotu kietuoju sūriu ir smulkintomis petražolėmis.

Mėsos masė bus minkšta, bet nebijokit, kukuliai kepdami tikrai neišsileis. Dedu tiesiai į kepimo indą, neapkepu keptuvėje, nes rezultate noriu kuo minkštesnių kukuliukų.

Kukulius apliejame padažu, ir kepame būtinai uždengtus, kad neišsausėtų ir gerai išsitroškintų.

Valgome įvairiai: tiesiog su daržovių salotomis, su bulvių koše, makaronais. Makaronams net nereikia ruošti atskiro padažo- puikiai tinka padažas iš kukulių, skonis puikus.

Skanaus!

Aušra

 

3 Comments

  1. Fantastiški kukuliai, minkšti ir sultingi. Šeimai labai patiko ir padažiukas. Ačiū

     
  2. Mieloji, ar tiktu paprasti apvalus ryziai?🙈

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*