Šios greitai paruošiamos jautienos tortilijos tiks tiek greitam užkandžiui, tiek draugų susibūrimui ar vakarėliui. Greitai paruošiamas gaivus užkandis taps svečių favoritu, o tuo pačiu bus puikus užsiėmimas kiekvienam svečiui užkandžius pasidaryti pačiam! Tiesiog paruoškite agurkų salsą, supjaustykite jautieną juostelėmis ir leiskite svečiams pasidaryti tortilijas patiems 🙂
Patiekalui naudojau Feel the beef jautienos nugarinę, kuri brandinta net 30 dienų, o iškepusi yra itin sultinga. Didelis pliusas, jog galvijai iš toli nekeliavo: ganėsi Baltijos lankose, ir buvo šeriami tik natūraliais pašarais!
Ingredientai
Agurkų salsai reikės:
- 2 trumpavaisių agurkų;
- Keleto svogūnų laiškų;
- 1/2 laimo sulčių;
- 1 česnako skiltelės;
- 2 a. š. smulkintų petražolių;
- Jūros druskos;
- Juodųjų pipirų.
Steikui:
- 1 jautienos nugarinės išpjovos;
- Jūros druskos;
- Maltų juodųjų pipirų;
- Malto kumino;
- Čili dribsnių;
- 1 a. š. ghee sviesto;
- Tortilijų lakštų.
Gaminimo eiga
- Pirmiausiai paruošiame salsą. Nulupame agurkus ir juos supjaustome mažais kubeliais. Sumaišome kartu su smukintai svogūnų laiškais ir petražolėmis, įspaudžiame laimo sultis, česnaką, pagardiname druska ir pipirais. Išmaišome ir padedame į šoną.
- Sumaišome visus prieskonius ir jais įtriname jautieną. Kepame keptuvėje įkaitintame ghee svieste iš abiejų pusių po 5 minutes arba tol, kol pasieksime norimą steiko iškepimo lygį. Iškepusią mėsą paliekame pastovėti 10 minučių, tada supjaustome juostelėmis.
- Pašildome tortilijų lakštus ir ant jų dedame steiko griežinėlius, beriame agurkų salsą, puošiame žalumynais ir patiekiame su ekstra laimo sultimis.



Skanaus!
Aušra