Jautienos tacos su agurkų salsa

Jautienos tacos su agurkų salsa

Šios greitai paruošiamos jautienos tortilijos tiks tiek greitam užkandžiui, tiek draugų susibūrimui ar vakarėliui. Greitai paruošiamas gaivus užkandis taps svečių favoritu, o tuo pačiu bus puikus užsiėmimas kiekvienam svečiui užkandžius pasidaryti pačiam! Tiesiog paruoškite agurkų salsą, supjaustykite jautieną juostelėmis ir leiskite svečiams pasidaryti tortilijas patiems 🙂 

Patiekalui naudojau Feel the beef jautienos nugarinę, kuri brandinta net 30 dienų, o iškepusi yra itin sultinga. Didelis pliusas, jog galvijai iš toli nekeliavo: ganėsi Baltijos lankose, ir buvo šeriami tik natūraliais pašarais!

Ingredientai

Agurkų salsai reikės:

  • 2 trumpavaisių agurkų;
  • Keleto svogūnų laiškų;
  • 1/2 laimo sulčių;
  • 1 česnako skiltelės;
  • 2 a. š. smulkintų petražolių;
  • Jūros druskos;
  • Juodųjų pipirų.

Steikui:

  • 1 jautienos nugarinės išpjovos;
  • Jūros druskos;
  • Maltų juodųjų pipirų;
  • Malto kumino;
  • Čili dribsnių;
  • 1 a. š. ghee sviesto;
  • Tortilijų lakštų.

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausiai paruošiame salsą. Nulupame agurkus ir juos supjaustome mažais kubeliais. Sumaišome kartu su smukintai svogūnų laiškais ir petražolėmis, įspaudžiame laimo sultis, česnaką, pagardiname druska ir pipirais. Išmaišome ir padedame į šoną. 
  2. Sumaišome visus prieskonius ir jais įtriname jautieną. Kepame keptuvėje įkaitintame ghee svieste iš abiejų pusių po 5 minutes arba tol, kol pasieksime norimą steiko iškepimo lygį. Iškepusią mėsą paliekame pastovėti 10 minučių, tada supjaustome juostelėmis.
  3. Pašildome tortilijų lakštus ir ant jų dedame steiko griežinėlius, beriame agurkų salsą, puošiame žalumynais ir patiekiame su ekstra laimo sultimis. 

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *