Jautienos troškinys su grybais

Jautienos ir grybų troškinys

Gero troškinio pagrindas yra kokybiška mėsa. Visada renkuosi sausai brandintą Angus jautienos sprandinę, tad troškiniai gaunasi tiesiog puikūs.

Šis troškinys yra gan greitai paruošiamas, patiks mėgstantiems minkštus, sultingus jautienos gabaliukus, bet ne tuos, kurie tirpsta burnoje- jiems reikia kito gaminimo metodo. Galite peržvelgti šį receptą, jautiena bus būtent tokia, o pačiame troškinyje dominuos daugiau daržovių.

Dalinuosi jautienos ir grybų troškinio receptu, tikiuosi kad pasiteisins turintiems šiek tiek mažiau laiko gaminimui 🙂

Ingredientai

  • 400 g. sausai brandintos jautienos sprandinės;
  • 4 v.š. sviesto;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • 1 svogūnas;
  • 250 g. pievagrybių;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 350 ml jautienos sultinio;
  • 2 v.š. kvietinių miltų;
  • 1 a.š. Vorčesterio padažo;
  • 100 g. grietinės;
  • Petražolių.

Gaminimo eiga

  1. Puode ištirpiname 2 šaukštus sviesto, įkaitiname ir sudedame nedideliais gabaliukais supjaustytą jautieną. Ją paskleidžiam vienu sluoksniu, įberiam druskos, pipirų, ir kepiname nemaišant apie 3-4 minutes. Apverčiame, kepame dar apie 3 minutes, arba kol mėsos vidus paruduos.
  2. Mėsą išimame iš puodo, sudedame į dubenėlį ir jį uždengiame.
  3. Į puodą vėl dedame 2 šaukštus sviesto. Jam įkaitus, suberiame stambiai pjaustytus svogūnus ir juos apkepiname. Tada sudedam griežinėliais supjaustytus pievagrybius, ir kepame viską apie 7 minutes, kol daržovės suminkštės.
  4. Į daržoves įspaudžiame česnaką, ir viską pakepame dar keletą minučių.
  5. Sultinį sumaišome su Vorčesterio padažu ir miltais. Maišome tol, kol miltų gumulėlių nebeliks. Supilame į puodą su daržovėmis, išmaišome ir leidžiame pasitroškinti 5 minutes. Galiausiai įmaišome grietinę bei jautieną, išmaišome ir leidžiame troškiniui užvirti.
  6. Puodą nukeliame nuo ugnies, uždengiame, ir ruošiamės troškinio patiekimui.

Patiekti su bulvių koše, ryžiais, įvairiais makaronais.

Jautenos sprandinę galite keisti smulkinta jautiena, tada nereikės jaudintis, kad netyčia galite perkepti mėsą. Visi žinome, ką reiškia perkepta jautiena- sunkiai kramtoma, guminė mėsa, kurios niekas nenori savo virtuvėje 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

2 Comments

  1. Man su jautiena visada sunkiai sekasi, gaunasi guminė 😀 Šį kartą irgi nelabai minkšta išėjo, tai dar mažesniais gabaliukais susmulkinau po kepimo. O visa kita labai skanu buvo. Puikiai tiko su bulvių koše 🙂 Ačiū už receptą.

     
    • Prašom! 🙂 Na su jautiena yra reikalų, dar ir nuo pačios mėsos kiek priklauso… Minkščiausia visad gaunasi ilgai kepta/troškinta orkaitėje 😀

       

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *