Keptų daržovių ir jautienos salotos su rukola bei bolivine balanda

Keptų daržovių ir jautienos salotos

Viskas ko reikia vienoje lėkštėje. Spalvingas ir maistingas vienos lėkštės patiekalas, salotos, jeigu jas galima taip pavadinti. Kalnas žalumynų, virtų bolivinių balandų (puikus maistinių skaidulų šaltinis) ir orkaitėje keptos įvairiaspalvės daržovės, ir viskas patiekta su jautienos steiku, kad džiaugtis galėtų ir mėsavalgiai 🙂

Šios salotos ypač tinka grilio sezonu, viską galite kepti savo griliuose. Šaltuoju metų laiku- orkaitėje.

Ingredientai

Salotoms reikės:

  • 220 g sausai brandintas jautienos didkepsnis Kitchen me;
  • Cukinija
  • Pomidorai
  • Smidrai
  • Kukurūzai
  • 1/2 mėlynojo svogūno
  • Šlakelis alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnis druskos
  • Žiupsnis juodųjų pipirų
  • 1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
  • Rukola
  • Virta bolivinė balanda
  • Fetos sūris.

Chimichurri padažui reikės:

  • 1/2 puodelio šviežių petražolių
  • 1/3 puodelio kalendros lapelių
  • 4 česnako skiltelių
  • 1/2 citrinos sulčių ir tarkuota žievelė
  • 70 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 v.š. raudonojo vyno acto
  • Žiupsnio druskos
  • Žiupsnio pipirų
  • Žiupsnio čili dribsnių.

Gaminimo eiga

  1. Cukiniją ir smidrus supjaustome nedideliais gabalėliais, beriame į kepimo skardą kartu su pomidorais, kukurūzais, mėlynuoju svogūnu. Lengvai apšlakstome alyvuogių aliejumi, beriame druskos, pipirų, šiek tiek raudonėlio ir kepame 230 °C temperatūroje arba grilyje tol, kol daržovės suminkštės. Šį kartą kepiau orkaitėje apie 20 minučių.
  2. Visus chimichurri padažo ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir susmulkiname iki vientisos masės. Gausime maloniai rūgštų, vientisą padažą, puikiai derėsiantį prie jautienos ir keptų daržovių.
  3. Jautienos didkepsnį kepame keptuvėje iš abiejų pusių po 2-3 minutes. Iškepus apiberiame druska, pipirais, susukame į foliją ir paliekame 5 minutėms pailsėti. Supjaustome plonomis juostelėmis.
  4. Į lėkštes dedame šviežią rukolą, virtą bolivinę balandą. Ant viršaus beriame keptas daržoves, dėliojame jautienos gabalėlius. Viską dosniai apšlakstome chimichurri padažu, apiberiame trupinta feta ir patiekiame dar šiltas.

Skanu, maistinga, įvairovė ir spalvos lėkštėje.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *