Naminiai mėsainiai su jautiena sveikai

Mėsainius vadiname greitu maistu, cheat meal’u – bet ar tai visuomet bus tiesa? Taip,  mėsainiai yra kaloringas reikalas, bet galima lengvai pasigaminti sveiką, sotų ir skanų mėsainį! Svarbiausia yra geri, kokybiški produktai, o visa kita tik pagal jūsų fantaziją ir pomėgius. Aš gaminu tradicinį mėsainį, didžiausią dėmesį skirdama kokybiškai mėsai ir sūriui, kuriuos įsigijau iš Baltos Karvės – turgaus internete, kur galima įsigyti produktus tiesiai iš ūkininkų ir gamintojų. Taip pat svarbus sūris ir bandelė. Niekada nenaudoju specialiai mėsainiams skirtų bandelių, visada ieškau sveikiausio varianto.

Ingredientai

Mėsainiams:

  • 2 grūdėtos bandelės;
  • 2 jautienos maltiniai iš Balta Karvė ;
  • 1 pomidoras;
  • 2 kumpio juostelės;
  • 1/2 raudonojo svogūno;
  • 1 a. š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v. š. smulkinto natūralaus brandinto sūrio;
  • Salotos lapai;
  • Česnakų daigai;
  • 1/2 a. š. džiovinto rozmarino;
  • 1/4 a. š. raudonųjų pipirų;
  • 1/5 a. š. druskos.

Padažui:

  • 4 v. š. graikiško jogurto;
  • 1 a. š. dijon garstyčių;
  • 1/2 a. š. grūdėtų garstyčių;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Česnako arba smulkintų žalumynų (nebūtinai).

Prieskonius visada stengiuosi maišyti pati. Kokybiški produktai – prioritetas.

Gaminimo eiga

  1. Suformuojame paplotėlius pagal bandelės dydį, įkaitiname aliejų keptuvėje ir kepame mėsą iš abiejų pusių, kol pilnai iškeps. Maniškiai paplotėliai buvo labai stori, tad reikėjo kept ilgai, apie 6 minutes kiekvienai pusei.
  2. Sumaišome rozmariną, pipirus ir druską. Prieskonių mišiniu apiberiame mėsos paplotėlius, suvyniojame į foliją ir paliekame ilsėtis 5 minutėms.
  3. Svogūną sujaustome griežinėliais ir pakepiname keptuvėje, kol suminkštės. Įberiame šiek tiek druskos.
  4. Kumpį pakepiname keptuvėje, o iškepus padedame ant popierinių rankšluosčių ir gerai nusausiname. Kumpis turi būti traškus, be riebalų.
  5. Paruošiame padažą: sumaišome visus ingredientus.
  6. Bandeles perpjauname pusiau. Apatinę bandelės pusę patepame padažu, dedame salotas, daigus, griežinėliais pjaustytą pomidorą, mėsą. Užberiame sūrio, dedame keptus svogūnus, viską užbaigiame trupintu kumpiu. Pilame padažą, uždedame viršutinę bandelės pusę ir ragaujame.

Daug žodžių čia nereikia, nuotrauka kalba pati už save 🙂

Mėsa tiesiog tirpsta burnoje. Jei ieškote geros ir kokybiškos mėsos burgeriams, siūlau išbandyt šią, tikrai nenusivilsit.

Šios bandelės pirktos Lidl. Traškios, grūdėtos, mano mėgstamiausios. Jas visuomet renkamės įvairiems sumuštiniams. Pirmą kartą jas išbandžiau mėsainiuose, ir likau labai patenkinta. Žinoma, mėsainis bus traškus, bet ir tikslas buvo pagaminti neįprastą mėsainį.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *