Piemenėlių pyragas su smulkinta jautiena

Piemenėlių pyragas su jautiena

Bulvių košė ir mėsa- pats tas prasidėjus rudeniui. Pagaliau galima mėgautis sočiomis, šildančiomis šeimos vakarienėmis, ant mūsų stalų vėl grįžta sriubos, troškiniai, pyragai ir apkepai. Kad ir kaip nemėgstu rudens, būtent dėl maisto rudens paslapčia visada laukiu.

Piemenėlių pyragas yra puiki proga sunaudoti toms kelioms likusioms bulvėms, saliero stiebui, kurio taip ir neradai kur panaudoti. Bevystančiai morkai, kuri nebetilpo į salotas, ir tam sūrio gabalėliui, kurio galiojimas artėja prie pabaigos. Dar ir jautienai, kuri nebetilpo į vakarykštį Bolognese… 🙂

Ingredientų nei daug, nei mažai, bet didžiąją jų dalį greičiausiai kiekvienas turime namuose. Gaminimas užtruks apie valandą, sudėtinga tikrai nėra, prie puodų ir keptuvių pastoviai stovėti nereikės.

Ingredientai

  • 400 g smulkintos brandintos jautienos;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 saliero stiebo;
  • 1 nedidelės morkos;
  • 1 puodelio žaliųjų žirnelių;
  • 1 svogūnas;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 4 šaukštai kvietinių miltų;
  • 4 šaukštai pomidorų pastos;
  • 2 šaukštai Vorčesterio padažo;
  • 600 ml jautienos sultinio;
  • 4 lauro lapai;
  • 1 šaukštelis čiobrelių;
  • Juodieji pipirai;
  • Druska.

Pyrago viršui:

  • 6 bulvių;
  • Šaukštas sviesto;
  • 1 puodelis pieno;
  • Žiupsnis druskos;
  • 2 šaukštai tarkuoto parmezano.

Gaminimo eiga

  1. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Keletą minučių pakepiname smulkintus svogūnus bei česnakus. Suberiame smulkiai supjaustytą salierą, morką, žirnelius, ir maišant pakepame dar keletą minučių.
  2. Į keptuvę sudedame smulkintą jautieną, padidiname kaitrą ir maišant kepiname mėsą kol ji paruduos. Suberiame miltus ir išmaišome.
  3. Pilame sultinį, Vorčesterio padažą, pomidorų pastą, beriame druską, pipirus, čiobrelį, ir įdedame lauro lapus. Išmaišome, sumažiname kaitrą, uždengiame keptuvę ir leidžiame troškintis apie 30 minučių, kartas nuo karto pamaišome. Galutiniame rezultate skysčio turėtų šiek tiek likti, jeigu sultinys išgaruoja- įpilame šiek tiek vandens.
  4. Bulves išverdame, sutriname, dedame sviestą, išmaišome, pilame pieną, žiupsnį druskos ir dar kartą gerai išmaišome.
  5. Į kepimo indą sudedame paruoštą mėsą, ant viršaus dedame bulvių košę. Paviršių išlyginame ir paraižome šakute. Apiberiame tarkuotu parmezano sūriu.
  6. Kepame 180 °C orkaitėje 30 minučių.

Patiekalas paprastas, bet tikrai gardus, paįvairinantis kasdienybę. Galima kaitalioti mėsą, keisti naudojamas daržoves, netgi vietoje įprastų bulvių naudoti batatus!

Po dailiu bulvių sluoksniu slepiasi tobulo skonio mėsos ir daržovių įdaras, kuris tikrai nepaliks abejingų. Galima kepti netgi mažose kepimo formelėse (jeigu tokias turite), tada bus paprasčiau pyragą patiekti- kiekvienam valgytojui individualiai. Labai smagu prakrapštyti bulvių sluoksnį, ir viduje rasti skanų, mėsišką siurprizą 🙂

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*