Sumuštiniai su jautiena ir sūriu

Sumuštinis su jautiena

Sumuštinis su jautiena- angliška klasika. Mes, greičiausiai, retai kada pagalvojame jautieną naudoti sumuštiniui, o ne kokiam troškiniui arba tiesiog steikui. Tad naudojuosi proga ir supažindinsiu Jus (jeigu dar nesate pažįstami) su skaniuoju jautienos sumuštiniu, arba tiesiog steak sandwich.

Ingredientai

  • Ciabatta duonelė;
  • 2 svogūnai;
  • 1 v. š. sviesto;
  • 1 v. š. grūdėtų garstyčių;
  • Žiupsnis druskos;
  • Žiupsnis cukraus;
  • 1/2 a. š. rozmarino;
  • Jautienos išpjovos;
  • Čederio sūrio;
  • Mėgiamų žalumynų.

Gaminimo eiga

  1. Svogūnus supjaustome griežinėliais ir kepiname keptuvėje ant ištirpinto sviesto apie 10 minučių.
  2. Į svogūnus sudedame garstyčias, beriame druską, cukrų, rozmariną ir kepiname dar apie 5 minutes.
  3. Kol svogūnai kepa, iškepame jautienos steiką iki norimo iškepimo lygio. Pasūdome ir leidžiame mėsai pailsėti 5 minutes, tada supjaustome juostelėmis.
  4. Ciabatta duonelę padaliname į kelias dalis. Ant vienos duonos pusės dedame svogūnus, ant jų- tarkuotą čederio sūrį. Trumpam dedame į grilį arba orkaitę, kad išsilydytų sūris.
  5. Ant sūrio dedame jautienos juosteles, žalumynus, ir užvožiame kitu duonos gabalėliu. Valgome karštą.

Sumuštinius rekomenduoju valgyti šiltus, kol sūris ir jautiena dar neatvėsę. Taip galėsite mėgautis sultingu sumuštiniu su traškia duonos plutele 🙂

Sumuštiniams rinkausi savo mylimą čederio sūrį ir jautienos kumpį. Įkvėpimo sėmiausi iš šią savaitę prasidėjusių Angliškų skonių savaitės Lidl Lietuva parduotuvėse, kur tais retais kartais pasirodo ir mano mylimų angliškų produktų, tokių kaip čederio sūris.

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *