Švediški jautienos kukuliai

Švediški mėsos kukuliai

Mėsos kukuliukus išpopuliarino Ikea. Neretas juos tikrai yra išbandęs! Namuose pasigaminti labai lengva. Neturėjau jautienos sultinio, naudojau daržovinį, todėl padažas gavosi gelsvas, o ne rusvas, koks ir yra Švediškųjų kukulių padažas. Ir skonis gavosi kiek švelnesnis.

Gamindami padažą nepraleiskite kvapiųjų pipirų (en. allspice). Jie patiekalui suteikia unikalų skonį, taip pat kaip ir muškatas. Be šių prieskonių gausite… Tiesiog kukulius 🙂

Jei dar negaminote, būtinai išmėginkite. Žiemai kukuliukai labai tinka, vienas iš geriausių comfort food pasirinkimų!

Ingredientai

Kukuliams:

  • 400g. maltos jautienos;
  • 1 svogūnas;
  • 5 v.š. panko džiūvėsėlių;
  • 1/2 a.š. česnako granulių;
  • 1/2 a.š. druskos;
  • 1/4 a.š. kvapniųjų pipirų;
  • Žiupsnis juodųjų pipirų;
  • Žiupsnis muškato;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus.

Padažui:

  • 4 v.š. sviesto;
  • 2 v.š. kvietinių miltų;
  • 450 ml sultinio (geriausia jautienos);
  • 200 ml grietinės;
  • 1 a.š. dijon garstyčių;
  • 1 v.š. Vorčesterio padažo;
  • Druskos;
  • Pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Sumaišome jautieną su džiūvėsėliais, smulkintomis petražolėmis, svogūnu ir prieskoniais. Įmušame kiaušinį, išmaišome ir suformuojame 20 kukuliukų.
  2. Kukulius apkepiname keptuvėje įkaitinę šaukštą aliejaus iš visų pusių, kol gražiai paruduos. Iškepus perkeliame į lėkštę ir ją uždengiame.
  3. Ištirpiname sviestą, į jį įmaišome miltus. Supilame sultinį, grietinę, Vorčesterio padažą ir garstyčias. Leidus užvirti, sumažiname ugnį ir maišome kol padažas sutirštės. Pagardiname druska ir pipirais pagal skonį.
  4. Į padažą sudedame kukuliukus ir porą minučių patroškiname.
  5. Patiekiame karštus, pagardinę smulkintomis petražolėmis.

Iš šio kiekio gausite apie 20 nedidelių kukuliukų, geras 3-4 porcijas, priklausomai nuo to, kaip daug valgot 🙂

Pasirinkti tinkamą mėsą taip pat labai svarbu, nes beskonė mėsa tikrai neatneš gero skonio patiekalui. Aš naudoju smulkintą sausai brandintą jautieną iš ūkininkų.

Patiekiame su bulvių koše, makaronais, ryžiais, arba tiesiog su daržovių salotomis.

Puikiai tinka valgyti ir sekančią dieną, derinant su kitokiu garnyru. Rekomenduoju likutį laikyti šaldytuve, sandarioje dėžutėje.

Taigi kai nežinote ką gaminti visai šeimai, kukuliukai bus puikus pasirinkimas.

Liko maltos jautienos? Ne bėda! Išsivirkit šią skanią makaronų sriubą su mėsa ir daržovėmis.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

4 Comments

  1. Nerealiai skanūs kukuliai. Ačiū nuo visos šeimos.

     
  2. Skaniai gavosi. Tikrai kartosu nekarta 😉🙂

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *