Steiko kąsneliai su bulvėmis

Vienos keptuvės jautiena su bulvėmis

Kartais tikrai būna, kad tingi. Tingi taip, jog nenori pjaustyt steiko. O kaip kitaip jį valgyt? Ogi labai paprastai! Supjaustytą kąsneliais, ir patiektą su bulvėmis. Ir ne bet kokiomis bulvėmis, o keptomis su lupenomis.

Skamba paprastai, bet už tokį patiekalą atiduočiau kelis įmantresnius. Be galo skanu, o kepimas ketaus keptuvėje tiek kepsniui, tiek bulvėms suteikia savotiško žavesio ir papildomo skonio.

Sugundžiau? Užtruksite vos 20 minučių!

Ingredientai

Jautienai:

  • 2 jautienos antrekoto didkepsniai;
  • 1 v. š. sviesto;
  • Druska;
  • Pipirai.

Bulvėms:

  • 400 g mažų bulvių plona žievele;
  • 3 česnako skiltelių;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v. š. sviesto;
  • 1 a. š rozmarino;
  • 1 a. š. čiobrelio;
  • 1 a. š. raudonėlio;
  • Druskos.

Gaminimo eiga

  1. Bulves švariai nuplauname šepetėliu ir supjaustome stambiais kubeliais, palikdami žieveles.
  2. Ketaus keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus sumaišytą su šaukštu sviesto, suberiame bulves ir maišydami kepame apie 6 minutes. Suberiame visus prieskonius, išmaišome, ir kepame tol, kol bulvės pilnai iškeps (priklausomai nuo gabaliukų dydžio). Bulves sudedame į lėkštę.
  3. Toje pačioje keptuvėje įkaitiname šaukštą sviesto, nustatome aukštą temperatūrą ir dedame kubeliais supjaustytą jautieną. Kepame iš abiejų pusių po 3 minutes arba tol, kol pasieksite norimą iškepimo lygį. Labai svarbu neperkepti, kad mėsa netaptų tarsi guminė.
  4. Keptuvę nukeliame nuo ugnies, jautieną pagardiname druska su pipirais, uždengiame ir leidžiame pastovėti 5 minutes.
  5. Jautieną patiekiame kartu su bulvėmis, apiberiame šviežiais čiobreliais.

Žingsnis nr. 1 Paruošiame bulves.

Žingsnis nr. 2 Supjaustome jautieną kubeliais

Žingsnis nr. 3 Pasiruošiame prieskonius

Žingsnis nr. 4 Kepam, čirškinam, kol gausim tokį rezultatą kaip apačioje 🙂

Šį šaunų patiekalą valgėme su gaiviu garnyru: saldžiarūgštėmis kopūstų ir morkų salotomis, pagardintomis šviežiais krapais ir saulėgrąžų sėklomis.

Jokie padažai jautienai nėra reikalingi, kadangi jos skonis pats iš savęs yra nuostabus, mes jo užgožti tikrai nenorime. Na o kas geriau lietuviui už bulves? 😉 Tobula kombinacija!

Bulvių odeles palikau ne veltui: jos bulvėms ne tik suteikia papildomo traškumo, bet ir papildo patiekalo visumą savo tekstūra. Rekomenduoju rinktis arba šviežias bulves, arba specialias importines mažo dydžio bulvytes iš parduotuvės.

Jeigu mėgstate aštriau, drąsiai berkite žiupsnį čili dribsnių!

Ieškai daugiau įkvėpimo receptams su jautiena? Išbandyk šiuos:

Jautienos kąsneliai su chimichurri padažu

Azijietiški daržovių suktinukai su jautiena.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*