Wok su burnoje tirpstančia jautiena ir daržovėmis

WOK makaronai su burnoje tirpstančia jautiena

WOK’as su burnoje tirpstančia jautiena. Geram WOK’ui reikia tik:

  • Nepervirti makaronų;
  • Neperkepti jautienos;
  • Pasigaminti TOBULĄ padažą.

Kaip visa tai padaryti? Labai paprastai! Skaitykit toliau 🙂

Patiekalas tiesiog trykšta skoniais!

Ingredientai

WOK’ui reikės:

  • 100 g. ramenų makaronų;
  • 2 x 220 g jautienos didkepsnių Kitchen Me;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1/3 brokolio;
  • 150 g shiitake grybų;
  • 1/3 poro;
  • 1 a.š. kukurūzų krakmolo;
  • Laiškinių svogūnų;
  • Kalendros.

Padažui/marinatui reikės:

  • 120 ml sojų padažo (naudoju su sumažintu kiekiu druskos);
  • 2 v.š. laimo sulčių;
  • 2 v.š. skrudintų sezamų aliejaus;
  • 1 v.š. medaus;
  • 2 v.š. ryžių acto;
  • Žiupsnio čili pipirų;
  • Žiupsnio juodųjų pipirų;
  • 3 česnako skiltelių.

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite padažą. Sudėkite visus padažui skirtus ingredientus kartu ir įspauskite česnaką. gerai išmaišykite.
  2. Jautieną užpilkite trečdaliu paruošto padažo ir palikite pasimarinuoti bent 20 minučių.
  3. Gilioje keptuvėje, geriausia WOK, jeigu turite, įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir suberkite nedidelėmis juostelėmis supjaustytus porus ir grybus. Apkepinkite, kol suminkštės. Dėkite mažais žiedeliais supjaustytus brokolius ir dar porą minučių pakepkite.
  4. Ramenų makaronus išvirkite, virdami pagal instrukcijas ant pakuotės, tik minute ar dviem trumpiau. Išvirusius makaronus perplaukite šaltu vandeniu, kad sustabdytumėt virimą.
  5. Kitoje keptuvėje iškepkite jautienos kepsnius. Kepkite iš abiejų pusių po 3-4 minutes, priklausomai nuo gabalėlių storio ir mėgstamo iškepimo laipsnio. Iškepusią mėsą susukite į foliją ir leiskite pastovėti 5 minutėms. Pastovėjus supjaustome plonais griežinėliais, būtinai pjaunant prieš raumenį.
  6. Į likusį padažą įmaišome kukurūzų krakmolą, ir viską supilame į keptuvę su daržovėmis. Sudedame jautienos griežinėlius, makaronus, ir viską labai gerai išmaišome. Po minutės patiekalą nukeliame nuo ugnies.
  7. Patiekiame su smulkintais laiškiniais svogūnais, smulkintomis kalendromis.

Padažas ir grybų alternatyva

Padažo pasigaminti galite ir daugiau, sandariame stiklainiuke šaldytuve jis drąsiai stovės savaitę ar net ilgiau. Jį naudokite mėsos marinavimui, WOK’ams, įvairiems azijietiško stiliaus patiekalams.

Shiitake grybus galite keisti į ruduosius arba baltuosius pievagrybius, o gal netgi turite baravykų! Tiesiog tokio tipo patiekaluose kepti shiitake grybai man gerokai skaniau už mums jau įprastus pievagrybius.

Jeigu sudvejosite, ar verta gaminti padažą, nes neturite vieno ar kito produkto- nedvejokite! Tiek ryžių actas, tiek sojų padažas yra labai plačiai panaudojami virtuvėje, ypač tokio tipo patiekaluose, o buteliuko užtenka labai ilgam. Išbandykite, ir manau kad kartosite dar ne kartą, ir net ne du 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *