Balandėlių kukuliai orkaitėje

Balandėlių kukuliai orkaitėje

Kai esi gan šviežia itin valgaus vaiko mama, ir jau tuoj būsianti dviguba mama, nėra kada labai tūpčiot prie puodų, nes dažniausiai vienas mažas non stop lipa ant galvos, o energijos daug nėra.

Vienos skardos pietūs pas mus eina į trasą, kukuliai (įvairiausi) gaminami kiekvieną savaitę, sriubos, troškiniai ir viskas, ko užtektų ir kitai dienai.

Mylit balandėlius, bet nelabai noris terliotis su tuo kopūstu? Ne bėda, tinginių balandėliai, aka kukuliai, gali būt tikras išsigelbejimas!

Balandėlių sriuba buvo mano atradimas, o balandėlių kukuliai atsirado po sriubos, iš įprastų ingredientų, tiesiog gaminta kitaip. Va kokie tie balandėliai universalūs! Beliko jų apkepą išmėgint😂

Ingredientai

  • 1/4 kopūsto;
  • 1 didelės morkos;
  • Lauro lapelių;
  • 450ml vištienos sultinio;
  • 400ml trintų pomidorų (naudoju “Mutti”);
  • 600g smulkintos kiaulienos;
  • 1 didelio svogūno;
  • 1.5 puodelio virtų ryžių (šaltų);
  • 2 skiltelės česnako;
  • Juodųjų pipirų;
  • Druskos;
  • Mėgiamų prieskoninių žolelių.

Gaminimo eiga

  1. Supjaustom kopūstą, sutarkuojam morką. Kiek daugiau nei pusę daržovių sudedam į kepimo indo dugną, beriame lauro lapelius.
  2. Kiaulieną sumaišome su virtais ryžiais, smulkintu svogūnu, druska, juodaisiais pipirais, ir formuojame kukulius. Juos dedame į kepimo indą ant kopūstų.
  3. Sultinį sumaišome su trintais pomidorais, galime įberti papildomai prieskonių arba druskos jeigu trūksta (priklauso nuo naudojamo sultinio). Paruoštu padažu užpilame kukulius, juos turėtų apsemti maždaug iki pusės.
  4. Ant viršaus beriame smulkintus česnakus, likusius kopūstus su morkomis. Uždengiame folija ir kepame 190C orkaitėje 50minučių, tada atidengus dar 10 minučių.

Patiekiame su grietine, šviežiomis smulkintomis žolelėmis (krapais, petražolėmis).

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*