Kiaulienos BBQ šonkauliukai

Kiaulienos BBQ šonkauliukai

Kiaulienos BBQ šonkauliai, kepti orkaitėje, yra vienas iš mano mėgiamiausių sočių patiekalų, kai be vargo norisi pasigaminti kažką ypatingai skanaus.

Dalinuosi paprastu receptu, kuris jau yra patikrintas bent keleto metų. Išbandytos įvairios prieskonių kombinacijos, marinatai, bet jau kokie metai kepu tik pagal šį receptą: greitai paruošiama ir tiesiog tirpsta burnoje.

Ingredientai

  • 1 kg kiaulienos šonkaulių;
  • 3 v.š. rudojo cukraus;
  • 1 a.š. druskos;
  • 1 v.š. malto kumino;
  • 1 v.š. česnako granulių;
  • 1 v.š. svogūnų granulių;
  • 1 v.š. rūkytos paprikos prieskonių;
  • 1/2 a.š. kajeno pipiro arba čili prieskonių;
  • Žiupsnis juodųjų pipirų;
  • BBQ padažo (rekomenduoju šį).

Gaminimo eiga

  1. Sumaišome visus prieskonius.
  2. Šonkaulius nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
  3. Prieskoniais įtriname mėsą, uždengiame ir dedame į šaldytuvą pasimarinuoti (geriausia pernakt).
  4. Šonkaulius įvyniojame į foliją, dedame ant kepimo skardos. Kepsime 140 °C orkaitėje 2.5 – 3 valandas, priklausomai nuo šonkaulių dydžio ir mėsos kiekio.
  5. Iškepus atidengiame foliją, šonkauliukus aptepame BBQ padažu ir kepame dar 5 minutes atidengus.
  6. Mėsą paliekame pailsėti 5 minutėms, tada pjaustome ir patiekiame karštus.

Prieskonių kiekį ir pasirinkimus galite reguliuoti pagal savo skonį. Būtent ši prieskonių kombinacija iš patirties man pasiteisino labiausiai, ypač gerai dera rūkyta paprika.

BBQ padažą galite gamintis ir namuose, bet išties neverta, nes jam bet kokiu atveju yra naudojamas cukrus. Taip pat namų gamybos padažas tiks vartojimui labai trumpai, tad labiau apsimoka jį tiesiog nusipirkti. Dabar yra tikrai gerų padažų su puikia sudėtimi (žinoma, bus nemažai cukraus, bet šito neišvengsim). Į receptą įkėliau mano mėgiamiausią pirktinį BBQ padažą- gal kam pravers 🙂

Mėsą renkuosi mažiau riebią, nes riebalus valgyti nėra labai malonu, pavalgius gerokai apsunksti. Taip pat labiausiai pasiteisina šonkauliai trumpesniais kauliukais, su ne per storu sluoksniu mėsos.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*