Kiaulienos šonkauliukai sveikiau

Ar kiaulienos šonkauliukai gali būt sveiki? Sveikesni tai tikrai!

Kadangi pati padažų vengiu, ir jų naudojimas man išimtis, visada ieškau sveikesnių sprendimų tam tikriems patiekalams.

Šiandien atėjo laikas kiaulienos šonkauliukams, na o kad nereikėtų naudoti BBQ padažo arba kečupo, rinkausi sveikesnius ingredientus. Šonkauliukai buvo puikūs, ir dar kartą sau įrodžiau, kad sveikai maitintis yra taip pat skanu, kaip ir maitinantis ne taip sveikai.

Tiesiog tobulo dydžio kiaulienos šonkauliukus ir kitus ingredientus rasite Lidl Lietuva parduotuvėse.

Ingredientai

  • 600 g. kiaulienos šonkauliukų ”Skonio ženklas”;
  • 200 ml trintų pomidorų ”Italiamo”;
  • 1 a. š. česnakų granulių ”Mikado”;
  • 1 a. š. saldžiosios paprikos ”Kania”;
  • 1 a. š. druskos ”Kania”;
  • 1/4 a. š. maltų pipirų ”Kania”;
  • 1/3 a. š. malto kumino;
  • 1/2 a. š. aitriosios paprikos ”Kania”;
  • 2 v. š. nerafinuoto cukranendrių cukraus ”Diamant”;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus ”Primadonna”;
  • 1/2 citrinos sultys;
  • 4 česnako skiltelės iš ”Lidl turgelio”.

Gaminimo eiga

  1. Šonkauliukus paguldome į folija patiestą kepimo skardą. Prieskonius sumaišome, ir jais gerai įtriname mėsą, apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  2. Šonkaulius užpilame trintais pomidorais, citrinų sultimis, užberiame spaustą česnaką, cukrų, ir šiuo padažu padengiame šonkaulius iš abiejų pusių. Uždengiame folija ir kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje 2 valandas.
  3. Prieš pat baigiant kepti atidengiame foliją, padidiname temperatūrą ir kepame dar 5 minutes.
  4. Iškepus šonkauliukus uždengiame folija, ir leidžiame pailsėto apie 10 minučių. Supjaustome ir mėgaujamės!

Štai jums ir sveikų, neriebių šonkauliukų receptas. Jie pakankamai sultingi, bet jei norisi dar lipnesnių ir dar drėgnesnių šonkauliukų, siūlau pasigaminti padažą iš šių ingredientų: BBQ padažo, česnako, alyvuogių aliejaus, druskos, malto kajeno pipiro ir Vorčesterio padažo. Tai pats skaniausias, tik ne toks sveikas, šonkauliukų padažas.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*