Mėsainiai su plėšyta kiauliena

Mėsainiai su plėšyta kiauliena

Mėsainius mėgstam daugelis, bet bent jau aš dažnai susiduriu su problema, kad neretai tiesiog nuvykus į parduotuvę ten nerandu bandelių mėsainiams, arba būna ne tos, kurias mėgstu.

Problemos reikalingos tam, kad jas išspręstum! 😀 Sugalvojau jas išsikept pati, nes ką gi daugiau veikt karantino metu, jei ne gamint ir eksperimentuot?

Bijojau, kad gausis kietos, sausos ar dar kažkokios ne tokios. Bet rezultatas pranoko visus lūkesčius- gavosi dar geriau nei mano mylimos brioche bandelės! Minkštos, drėgnos, švelnios… O kas smagiausia- jas paruošite vos per 40 minučių.

Skubu dalintis receptu, o įrašo gale papasakosiu, kaip gaminau šiuos fantastinius burgerius!

Ingredientai

  • 5g. sausų mielių;
  • 240 ml šilto vandens;
  • 80 ml alyvuogių aliejaus;
  • 4 v.š. cukraus;
  • 1 a.š. druskos;
  • 1 kiaušinio;
  • 3 puodeliai miltų (720ml).

Glaistui:

  • 1 kiaušinio trynys;
  • 1 v.š. vandens;
  • Sezamo sėklų.

Gaminimo eiga

  1. Mieles sumaišom su šiltu vandeniu. Supilam aliejų, suberiam cukrų, išmaišom ir paliekam 5 minutėms, kad mielės aktyvuotųsi.
  2. Į mieles įmaišom išplaktą kiaušinį. Beriam druską, miltus, ir maišom tešlą tol, kol ji gausis vientisa. Stengiamės tešlos neperminkyti, tešla bus labai minkšta ir šiek tiek lipni. Tešlai neleidžiam pakilti.
  3. Iš tešlos suformuojam 8 rutuliukus. Paberkite šiek tiek miltų, kad tešla neliptų prie rankų ir stalo.
  4. Tešlos rutuliukus dedame ant kepimo popieriumi arba riebalais pateptos skardos, uždengame rankšluosčiu ir paliekame 10 minučių pakilti.
  5. Bandeles aptepame išplaktu kiaušinio tryniu, sumaišytu su šaukštu vandems. Beriame sezamo sėklas.
  6. Orkaitę įkaitiname iki 220 C. Dedame skardą su bandelėmis, kepame 10-12 minučių arba tol kol bandelės paruduos.

  • Atkreipkite dėmesį, kad miltus surašiau mililitrais, ne gramais. Dar nesusidraugavau su svėrimu, viską matuoju indeliais ir puodeliais 🙂
  • Bandeles laikome susuktas į popierių arba uždarame inde iki 2 dienų. Galima šaldyti, o vėliau jas skrudinti.

Burgeriai su plėšyta kiauliena

O dabar prie skaniųjų burgerių.

Plėšyta kiauliena + coleslaw (kopūstų ir morkų salotos) tiesiog tobulai dera kartu, taip kad rezultate turime pačius minkščiausius, sultingiausius, ir tiesiog burnoje tirpstančius mėsainius.

Mėsainiams reikės:

  • Bandelių, kurių receptas yra viršuje;
  • Plėšytos virtos kiaulienos;
  • Coleslaw salotų (raudonas kopūstas, morkos, kininis kopūstas, majonezas, šaukštelis dijon garstyčų, žiupsnis druskos);
  • BBQ padažo (pertepimui);
  • Majonezo (pertepimui).

Bandelės apačią patepam BBQ padažu. Dedam plėšytą kiaulieną, ant viršaus- coleslaw salotas. Užvožiame viršutinę bandelės dalį, pateptą majonezu.

Patiekiame su bulvytėmis.

Nenorite virti kiaulienos? Išties, minkštą, lengvai plėšomą mėsą paruošti tikrai užtrunka. Dar jei sumuotumėm laiką, kurį skiriam iškepti bandelėms..

Ne bėda! Šią savaitę mus gelbsti Lidl Lietuva, atveždama ”Laisvės skonį, įkvėptą amerikietiškos svajonės”. Kaip jau greičiausiai supratot, šią savaitę mus džiugina ir stebina įvairiausi amerikietiški skanėstai ir jau paruošti vartojimui produktai. Tarp jų- virta plėšyta kiauliena, kurią ir naudojau šiems mėsainiams. Ją tereikia pakepti 25 minutes orkaitėje 🙂

O jei nesat kiaulienos fanas, galite ją pakeisti plėšyta vištiena- jos taip pat yra! 🙂

Net nedvejokit, kepkit bandeles, net jei ir nenorit mėsainių, jos bus tobulas pagrindas pusryčių sumuštiniams, arba jas galima tiesiog valgyti su pienu- bandelės lengvai salstelėjusios.

Gyvenkim skaniai ir nebijokim pažaisti virtuvėje.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *